≫ 

Senzacija na severu Nemačke: Drugoligaš izbacio Bajern iz Kupa posle 20 godina!

Kakva noć za navijače iz grada poznatog po rukometu...

  • 3
Holstein Kiel, Bayern Munich Foto: Tanjug/AP

Ljubitelji sporta uglavnom znaju za Kil kao grad rukometa. Odande je novi evropski šampion u ovom sportu, ali od večeras će se ovaj grad na severu Nemačke pamtiti i po fudbalerima.

Drugoligaš Holštajn Kil je uspeo da napravi senzaciju i posle 120 minuta i penal-ruleta izbaci u 1/16 finala Kupa Nemačke branioca trofeja i šampiona Evrope Bajern iz Minhena.

Prvi put još od sezone 2000/01. Bavarci su izbačeni u drugoj rundi "pokala".

Šta reći, nadljudsku su snagu uložili sjajni fudbaleri Kila, koji su dva puta stizali vođstvo rivala u regularnom toku utakmice. Gnabri je doveo Bajern u vođstvo u 14. minutu, ali je iskusni vezista Fin Bartels pred odlazak na odmor poravnao na 1:1.

Drugo poluvreme počelo je strašnim golom Sanea iz slobodnjaka u 48. kada se učinilo da će Bajern završiti posao. Ipak, Kil se nije predavao i u jeku ofanzive, iz bukvalno poslednjeg šuta u nadoknadi stigao je do izjednačenja i produžetaka. Štoper Hauke Val je bio strelac za erupciju oduševljenja u 95. minutu - 2:2.

Produžeci su doneli napade Bajerna, ali i dobru igru u defanzivi Kila. To je tim koji je u vrhu Cvajte i uz komšijski HSV glavni kandiat za plasman u Bundesligu, samo nekoliko godina od povratka u savezni rang nemačkog fudbala iz regionalne lige.

U penal seriji tragičar je bio Mark Roka, mladi španski vezista koji je letos stigao iz Espanjola u Bajern, a koji je promašio jedsnaesterac u šestoj seriji i tako eliminisao svoj tim ostavivši ga bez trofeja na koji je šampion Evrope verovatno računao uz neizostavnu "salataru".

Možda su domaćinima sreću doneli rezervni dresovi u kojima su igrali, pošto je njihova osnovna boja ista kao i jugoslovneska zastava - plavo-belo-crvena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA