„Nudili su nam Kristijana Ronalda“: Kandidat za predsednika Barse se ne kaje što je odbio Portugalca

Laporta se te 2003. godine odlučio da zadrži Ronaldinja

  • 3
Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Nekada samo jedna reč može da promeni čitav tok fudbalske istorije. Novi kandidat za predsednika Barselone, Žoan Laporta otkrio je nedavno da je tokom svog prvog mandata odbio da potpiše Kristijana Ronalda. On trenutno stremi da po drugi put postane čelni čovek katalonskog kluba.

Sve se odigralo 2003. godine, kada je Barsa bila na pragu da potpiše Ronaldinja i Rafu Markeza. Ipak, Laporta se tada odlučio da krene drugim putem.

- Bili smo blizu da potpišemo Ronaldinja i Rafu Markeza. Agent meksičkog defanzivca nas je takođe ponudio da potpišemo igrača po imenu Kristijano Ronaldo. On je tada igrao za Sporting, a agent nam je rekao „Već sam ga prodao Junajtedu za 19.000.000 evra, ali vi možete da ga dobijete za 17.000.000 evra“ – podseća se Laporta.

Ipak, kandidat za predsednika Barselone odbio je tu ponudu.

- Nismo se složili, pošto smo već dogovorili saradnju sa Ronaldinjom. Uopšte se ne kajem zbog te odluke – zaključuje Laporta.

Ostatak priče je poznat, Portugalac je 2003. godine potpisao za Junajted gde je proveo šest godina nakon čega je otišao u najvećeg Barsinog rivala, Real Madrid gde je igrao gotovo punu deceniju sve dok 2018. godine nije prešao u Juventus.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    14. januar 2021 | 10:21

    Bolje što ga Barsa nije kupila ,danas ne bi bio što jeste...Man.utd i Real su veći klubovi a i Kristijano je za velike ekipe...

  • Bećar

    14. januar 2021 | 12:08

    Real od 2000 uzeo 6 titula prvaka Evrope a Barsa 4 Real ima 13 titula a Barsa 5 ja mislim da je u boljem klubu igrao i pokazao ko je i sta je , uz to Jos i Junajted . Ronaldo vam je sigurno zahvalan sto ga niste uzeli ne bi bio to sto jeste.

  • Nikola

    14. januar 2021 | 12:53

    Kristijanu je san bio da igra za real madrid jos kada je kao klinac igrao fudbal. Svako ko je procitao knjigu o Ronaldu to zna. Tako da ovaj komentar jasno dokazuje da pretenduje da bude novi/stari predsednik barselone pa se uvlaci navijacima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA