≫ 

Vaga istine u Partizanu: Kilaža se kontroliše svaki dan, "pala istraga" zbog baklava

Igrači crno-belih svako jutro "oči u oči" sa telesnom težinom i trenerima

  • 5

Nije lako odoleti čarima turskih megahotela, svega, pa i hrane je u izobilju, posebno slatkiša kojima retko ko može da odoli, Kako bi predupredili svaki problem u vezi sa navedenim, u Partizanu svako jutro sprovode merenje i na taj način praktično kontrolišu da li se fudbaleri pridržavaju režima ishrane.

I nije to nametnuto samo tokom boravka u Turskoj, igrači crno-belih imaju istu proceduru i u Beogradu, u svom sportskom centru u Zemunu, gde je kontrola težine takođe obavezna.

Tokom novogodišnjeg intervjua za Telegraf trener Aleksandar Stanojević je napomenuo da nikada ne kažnjava novčano igrače, ali da ih kažnjava kondicionim treninzima ako se pojave sa viškom kilograma.

- Protivnik sam novčanog kažnjavanja, jer ako kažete da nekoga kažnjavate sa 500 ili 100.000 evra ništa se neće postići, ako se radi se o mladom igraču. Njima u tom periodu života novčana kazna ne znači ništa, jer mahom i nemaju razvijen odnos prema novcu. Evo primer kako kažnjavam: rekao sam im ko se tokom pauze bude ugojio više od kilograma, čekaju ga dva kondiciona treninga višednevno i to aerobnog intenziteta sa strane, mimo tima. To im je veća kazna i moraju da shvate da to radim zbog njih, a tih 100, 200 ili 500 evra mi ne znače ništa - rekao je tada Stanojević.

bojan ostojić

Foto: Telegraf.rs

Naravno, bude i komičnih scena, pa je tako Bojan Ostojić tokom jutarnjeg merenja "sprovodio istragu" ko je jeo baklave.

- E, da vidimo ko je jeo baklave, skidajte sve sa sebe... Hoćete da vam kažem koliko imam kilograma pre nego što stanem na vagu? Imam 81,8 - bio je samouveren štoper Partizana.

Kada ga je vaga "dočekala" sa 82,3 kilograma, a dočekao ga je spremno i profesor Marko Stojanović.

- Ti Ostoja onda i kožu oguli, pa stani na vagu ili probaj na ovoj drugoj, možda budeš malo lakši - poentirao je Stojanović.

Dugo najveći derbi u Engleskoj Liverpul – Mančester Junajted nije imao važnost kao ovaj današnji (17.00). Domaćin je drugi, a gost, posle dugo vremena prvi, i to svemu daje dodatnu čar. Kvota na keca na Enfildu je 2,10, iks je 3,45, a dvojka čak 3,50, dok je kvota na GG3+ 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul – Mančester Junajted.

Barselona ima lošu sezonu, ali večeras (21.00) ima priliku da već osvoji prvi trofej u sezoni – u finalu Superkupa igra s Bilbaom, koji je u polufinalu eliminisao Real. Kvota na keca je 1,65, dvojka je 5,50, a 3+ 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona – Bilbao.

Video: Trčao je samo na traci sedam meseci, a onda se prepolovio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    17. januar 2021 | 11:19

    Decenije dovlačenja albanskih poslastičara u klub u vidu: vokrija, šalje, prekazija, a ne zaboravimo i legendu kuštu sokoljija, su ostavile tako dubok trag u DNK da svako ko dođe u mali klub se počne oblizivati pri samoj pomeni tuljumbe

  • Nusknvp

    17. januar 2021 | 10:17

    Otisli na pripreme i krkaju baklave...pa gde to ima jos. Sve bi rebnuo po hiljadu evra za svaki kg viska, pa da vidimo onda

  • Šuki

    17. januar 2021 | 10:05

    Ne slušajte ovog trenera on treba da da ostavku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA