≫ 

Napoli "uvalio" šest golova Fiorentini i uključio se u borbu za Skudeto, nula blede Atalante

Fantastična partija domaćih fudbalera

  • 0
Lorenco Insinje Foto: Tanjug / AP

Jedan, dva, tri, četiri, pet, šest... A moglo je da bude i ubedljivije! Eto, toliko je katastrofalno danas izgledala Fiorentina, a toliko dobro je igrao Napoli i ponovo pokazao da ih ne treba još uvek otpisati iz borbe za titulu. Pobedom u derbiju Napolitanci su izbili na treće mesto na tabeli i sada imaju samo šest poena manje od Milana – 6:0 (4:0).

Samo deset udaraca ka golu je danas uputio Napoli, ali je to bilo sasvim dovoljno da postigne šest pogodaka. Sedam od tih deset šuteva bilo je u okvir gola, što će reći da je domaćin danas šutirao sa 86% preciznosti. Sa druge strane, Fiorentina je takođe uputila deset šuteva ka Ospini, ali nijedan nije završio iza njegovih leđa.

Prvi gol došao je posle samo pet minuta igre, kada je Lorenco Insinje sjajno šutirao i poslao loptu u donji levi ugao. Samo deset minuta kasnije Irving Lozano je pao u šesnaestercu, a sudija je rekao da se igra nastavi, uprkos protestima igrača domaće ekipe.

I ko zna šta bi bilo da je Nikola Milenković u 23. minutu pogodio gol umesto prečku. Sjajno je zategao srpski fudbaler sa ruba šesnaesterca, ali se može reći da nije imao ni sreće. Mogao je i Frank Riberi četiri minuta kasnije da donese poravnanje, a onda i Kristijano Biragi, ali kada to nisu uradili, usledio je potpuni raspad gostiju.

Redom su mrežu počeli da tresu Dijego Deme u 36. minutu, potom Irving Lozano samo dva minuta kasnije i na kraju Pjotr Zjelinski na isteku prvog poluvremena. I dlanom od dlan, na semaforu je pisalo katastrofalnih 4:0.

Početak drugog dela doneo je, ipak, malo mirniju igru. Nije želela Fiorentina da izaziva sudbinu, pa je i sama umirila loptu. Hoze Kalehon je u 55. minutu mogao da smanji na 4:1, ali je u poslednjem trenutku izblokiran. U 70. minutu je Lorenco Insinje na drugoj strani šutao u desnu stranu gola, ali je Drongovski to odbranio. Međutim, fudbaler Napolija se ipak upisao u strelce dva minuta kasnije kada je sa "kreča" oglasio petardu u mreži Fiorentine.

Tačku na sve stavio je Mateo Politano, koji je sa ruba šesnaesterca uputio zaista lep šut i prevario poljskog golmana, koji nije mogao da dohvati loptu rukom. Tako je Fiorentina poslata kući sa velikom glavoboljom i šest lopti u svojoj mreži.

Nešto kasnije, odigran je još jedan duel Serije A - Atalanta u Bergamu nije uspela da slomi otpor Đenove iako je svako predviđao goleadu (0:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Kretnja Štulića i gol u finišu za pobedu Partizana u prvom test duelu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA