≫ 

Boka posle ludnice osvojila Kup Dijega Maradone: Gol u 96. minutu, bomba, crveni karton, penali...

Zbog pandemije korona virusa umesto lige organizovano je Kup takmičenje koje je nazvano po najvećem velikanu argentinskog fudbala, a trofej je, simbolično, otišao na Bombonjeru

  • 0
FK Boka Juniors, FK Banfild, KUp Dijega Armanda Maradone

Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Boke osvojili su Kup Dijega Armanda Maradone, pošto su u finalu slavili protiv Banfilda nakon penala, u meču koji je doneo luda uzbuđenja.

Delovalo je da će Boka slaviti posle regularnih 90 minuta, pošto je golom Edvina Kardone u 64. minutu došla do vođstva.

Kolumbijac je spektakularnim udarcem i pravim projektilom "pocepao" mrežu golmana Banfilda za veliko slavlje igrača Boke.

Situacija za Boku iskomplikvala se u završnici. Najpre je Emanuel Mas dobio drugi žuti karton u 86. minutu, a Banfild je posle igre na "sve ili ništa" u 96. minutu uspeo da postigne izjednačujuči pogodak i da osigura penal seriju.

Ipak, fudbaleri Boke su bili nepogrešivi u penal seriji, dok je Horhe Rodrigez šutirao neprecizno za Banfild, što je timu sa Bombonjere donelo pehar.

Podsetimo, zbog pandemije korona virusa i manjka termina za fudbal, umesto lige u Argentini organizovano je Kup takmičenje sa 24 ekipe, koje je nazvano po najvećem velikanu argentinskog fudbala nakon njegove smrti.

Očekuje se da sledeća Primera Argentine počne u martu 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA