≫ 

Mandžukić u Milanu odbrao broj koji su nosile velike legende, ali koji vuče "prokletstvo" od 2012.

Hrvatski reprezentativac nije mogao da dobije svoj omiljeni broj 17

  • 6
Russia Soccer WCup Croatia England Foto: Tanjug/Ap

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić  potpisao je ugovor s Milanom do kraja sezone, ali nije mogao da uzme svoj omiljeni broj, pa će nositi onaj koji niko nije želeo.

Njegov omiljeni broj je 17, ali sada je u Milanu odabrao devetku koju su nosile neka velika imena sa San Sira

- Broj 17 sam nosio u 2. hrvatskoj ligi kad sam počeo igrati, zatim kad sam prešao u Zagreb u profesionalni fudbal, a taj broj nosim i u reprezentaciji. Ovde je bio slobodan pa sam ga uzeo. Uvek je bio srećan za mene pa se nadam da će i dalje biti -objasnio je Mandžukić 2015. godine na predstavljanju u Juventusu.

Međutim, Milanu nije mogao uzeti dres s brojem 17 jer u njemu igra Rafael Leao. Milanova devetka slobodna je već godinu dana.

Mandžukić je uzeo devetku, broj koji je u Milanu slobodan još od odlaska Krištofa Pjateka u Hertu.

Kao što u tradicionalnoj numeraciji desetku nose majstori, plejmejkeri, kreativni veznjaci, tako ni devetku u stara vremena nije mogao nositi bilo ko. Oduvek je bila rezervisana za vrhunske napadače, "rasne golgetere", u pravilu najbolje strelce u ekipi

To je pravilo posebno važilo za velike klubove kao što je Milan gde su devetku zaduživali Žorž Vea, Marko Van Basten, Filipo Pipo Inzagi

Ali, izgleda da taj broj sada nosi prokletstvo od odlaska Inzagija 2012. godine.

Devet igrača koji su ga u Milanu krajnje nedostojno menjali s devetkom na leđima ukupno je postiglo mizernih 29 golova u Serie A.

Popis Milanovih očajnih devetki je dug: Pato, Alesandro Matri (jedan gol u 15 utakmica), Fernando Tores i Matia Destro, koji su zajedno u jednoj sezoni postigli četiri gola, zaboravljeni Luiz Adriano. Ili Đanluka Lapadula.

U sezoni 2015/16 je Pescaru s 39 golova poslao u Seriju A, pa je za 12 miliona evra došao u Milan. Međutim, tamo je kao devetka postigao samo osam golova.

Andre Silva nije bio uspešniji, a još gori je bio Gonzalo Iguain. Slavni Argentinac je po dolasku na  pozajmicu  iz Juventusa poručio da mu teret Milanove devetke nije nikakav problem jer se već nanosao dresova koji nose specifičnu težinu. Međutim, za pola godine u Milanu postigao je samo šest golova.

Video: Legendarni Patris Evra zapevao pesmu Olivera Dragojevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA