≫ 

Neverovatan potez Lacija: Pokupili migranta na ulici, dali mu ugovor, ovaj nikad nije igrao fudbal

Vredi pokušati, parola je Rimljana u ovom slučaju

  • 4
FK Lacio - FK Roma

Foto: AP/Tanjug

Najneobičniji transfer ovog meseca, moguće i kroz čitav prelazni rok, stiže iz Italije, gde je ugovor sa rimskim Lacijem potpisao momak koji nikada u životu nije igrao takmičarski fudbal, čak ni u mlađim kategorijama.

Uprkos tome, "nebeskoplavi" su dali ugovor 17-godišnjem momku iz Obale Slonovače Larsonu Kulibaliju, koji će pokazati šta ume, i da li ume nešto sa loptom, u omladinskom timu Lacija, kod Tomaza Rokija.

Kulibali je u četvrtak zadužio opremu svog prvog kluba u životu, uredno je ispozirao pred klupskim kamerama, i to u prisustvu prvog čoveka kluba Klaudija Lotita.

 

Naravno, u čitavoj priči je najzanimljivije to kako je Kulibali uopšte zapao "za oko" ljudima iz Lacija kada ga nigde nisu mogli gledati na delu. Reč je o tinejdžeru, emigrantu, koji je preživljavao na ulicama Rima, bio je poznat socijalnoj službi, odakle je i potekla ideja da ga usmere na fudbal.

Direktor Lacijeve akademija fudbala Mauro Bjanćesi objasnio je otkud je klub odlučio da pokuša sa potpunim anonimousom i kako je došlo do saradnje sa ovim momkom.

- Do pre nekoliko meseci dečko nije pipnuo loptu, ali je u međuvremenu otkrio veliki talenat. Propatio je mnogo tamo gde je živeo, došao je u Rim sam, i izuzetno je snažan - prve su impresije Bjanćesija o Kulibaliju koga je, kako kaže, slučajno sreo.

- Moj dobar prijatelj, koji je socijalni radnik, me je zamolio da mu učinim i da odem da vidim tog malog. Dobijali smo i ranije mnogo puta ovakve sugestije, ali ovog puta sam mu verovao. Bilo je zabavno, izennađujuće. Ima talenat, vredi kao igrač, mora samo da nauči jezik i da se prilagodi. Uspeli smo da ga registrujemo posle dosta muke, 28. decembra je postao igrač Lacija sa italijanskim pasošem - otkrio je direktor fudbalske akademije rimskog kluba.

Kulibaliju se tvorila prilika života - da li će je iskoristiti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja PFC

    21. januar 2021 | 19:37

    U nasem Partizanu i u fudbalu i u kosarci migranata sa ulice koliko hoces

  • Vlada

    21. januar 2021 | 18:55

    Ovi naši odavno imaju tu praksu... 🤣

  • Nscz

    21. januar 2021 | 18:39

    Brisite ovo da Mrkela ne vidi! On je nadovodio migranata bar 20 od kako je u klubu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA