≫ 

Ovaj Liverpul nije šampionski: Hladnokrvni Barns srušio mit o nepobedivosti "Crvenih" na Enfildu!

Barnli priredio veliko iznenađenje na gostovanju u Mersisajdu - 0:1

  • 4
FK Liverpul - FK Vest Bromvič Albion Foto: Tanjug/AP

Nije ovo šampionski Liverpul. Nekako je i bilo očekivano da posle onakve dominacije prošle godine i osvojene titule usledi drastičan pad forme, koji traje li traje, toliko da "Crveni" više nikoga ne mogu da pobede u Premijer ligi.

Barnli je sa bele tačke preko Ešlija Barnsa šokirao Mersisajd u 83. minutu - 0:1 i zasluženo pobedio na kultnom stadionu prvi put od 1974. godine. Pride, prekinuli su niz Liverpula od gotovo četiri godine bez poraza na Enfildu koji je trajao  od aprila 2017.

Otkako su dali sedam komada Kristal Palasu u Londonu, puleni Jirgena Klopa su positgli samo jedan gol u Premijer ligi na poslednjih pet utakmica, a trenutno su preko sedam sati bez pogotka.

Šta se dešava sa Salahom, Maneom, Fimrinom, pa i Trentom Aleksanderom Arnoldom koji kao da je zaboravio da centrira, zaista je misterija.

Barnli je igrao ono svoje, branio se nestvarno dobro svih 95 minuta, Nik Poup je briljirao sa šest odbrana i uz strelca pobedonosnog gola Barnsa, kao i štopere Mija i Tarkovskog, bio jedan od najboljih pojedinaca meča.

Liverpul je imao šanse i inicijativu, a najbolju je promašio Origi koji je pogodio prečku u prvom poiluvremenu u situaciji jedan na jedan sa golmanom Barnlija. Napadao je domaćin, posebno nakon što je Klop s klupe ubacio Firmina i Salaha, koji su meč počeli kao rezerve, ali bez konkretnog šuta na gol.

Firmino je promašio čitav gol na pas Robertsona, Poup skinuo udarce Salahu i Aleksander Arnoldu, a kada se šanse ne iskoriste obično u fudbalu sledi kazna na drugoj strani. Za sve se pobrinuo Ešli Barns koji je "navukao" Alisona da ga faulira, a glavni sudija bez dileme pokazao na belu tačku.

Napadač Barnlija je rutinski reralizovao najstrožu kaznu, matirao Brazilca i stigao do 100. gola u karijeri za Barnli. Realno nije mogao na lepšem mestu. Liverpulu je do kraja ostalo premalo da stigne do izjednačenja, jesu pokušali, ali i doživeli neuspeh.

Posle trećeg poraza u sezoni Mančester junajted je pobedao "Crvenima" na šest bodova prednosti, dok Mančester Siti i Lester imaju po četiri više.

Barnli se vrednom pobedom primakao 15. mestu i Njukaslu pa je sjajna ekipa Šona Dajša ponovo isplivala iz opasne zone u kojoj se našla na početku sezone. Zasluženo, ovaj tim ne odustaje od svog stila, a čak i top tim kao što je Liveprul naseo je ovog četvrtka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Navijači Liverpula napadali policajce na proslavi titule prvaka Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙀

    21. januar 2021 | 23:58

    Нешто што је могао да види ко год је желео прошле сезоне - Ливерпул нема игру за титулу! Прошле сезоне нису били доминантни, далеко од тога. Титулу су освојили слабим резултатима осталих тимова, игра им је била мало гора него сад. Кад се теби игра своди на посед, ударце са дистанце, убацивања.. без конкретне шансе, у ишчекивању да Салах направи нешто и постигне гол - добијеш јасну Барселонину визију, која не даје резултате. Ове сезоне поред Јунајтеда, Ситија и Лестера, резултате имају и Тотенхем, Евертон па и Астон Вила и Челси.. Видећемо колико ће они издржати, Ливерпул се више не пита, ни за титулу ни за Европу. 🙂

  • Goran

    22. januar 2021 | 01:10

    Pozadi osakaceni povredama, TAA - u su vanzemaljci izgleda uzeli talenat, a napred Salah i Mane ili ne pricaju ili su se totalno zasitili, mada, ruku na srce i Poup je večeras par puta izgledao kao Ter Stegen lično...na svu muku, jedini koji je bio u formi, Zota, vec duze povređen i to se možda i najviše oseca, ali dobro, dace i Firmino neko gol za par kola verovatno. Sve u svemu, ne treba ih nikako otpisati naravno, ima jos mnogo da se igra, ali ovo trenutno deluje jako loše.

  • otke

    22. januar 2021 | 01:11

    pokusaj da se resi problem slabog golgeterskog ucinka------->sa okslejdom, sacirijem i Origijem kraj vica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA