≫ 

Mrkelin raport o prelaznom roku: Zvezda želi Falka, Tošić ne dolazi, Njegoša hoće klub lige petice

Sportski direktor Zvezde o aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju transfer period

  • 13

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, pričao je za kameru Arena Sport televizije o aktuelnim dešavanjima u klubu kada je u pitanju prelazni rok.

Mrkela je potvrdio da Zezda želi Filipo Falka iz Lećea i da se nada da će on doći tokom januara, ali je istakao i da klub neće angažovati štopera, kao i da ima nekoliko ponuda za igrače.

- Falko je odličan igrač, igrao je Seriju A prošle sezone, imao je zapaženu rolu. Nema kluba u Srbiji koji ga želi. Crvena zvezda ga želi i nadamo se da će potpisati - rekao je Mrkela.

Otkrio je sportski direktor Zvezde da za Njegoša Petrovića postoji interesovanje iz lige petica.

- Njegoš se istakao dobrim igrama na jesen, igrao je dobro u Evropi, igrao je dobro i ima interesovanja za njega iz liga petica, ne znam dokle je došlo s tim, znam da se pregovara

Dotakao se i interesovanja za Miloša Degeneka i otkrio da u slučaju prodaje Zvezda neće dovoditi novog štopera, što je poruka i za Duška Tošića, koji je prethodno negodovao zbog toga što ga Zvezda ignoriše posle razgovora koje je imao sa Terzićem i Mrkelom.

- Mi u ovom trenutku imamo četiri štopera, jako smo zadovoljni njima, mali Eraković je pokazao kvalitet i imao minutažu na jesen. Ima interesovanja za Degeneka. Ako Degenek ode, imamo tri štopera, imamo i nekoliko igrača koji mogu da odgovore na toj poziciji, Rodić, Odada su među njima, tako da mislim da nećemo dovoditi nikoga.

Duško Tošić

Foto: FK Crvena zvezda

Znači Duško tošić neće doći u Zvezdu?

- Odgovorio sam na to pitanje - rekao je Mrkela.

Sportski direktor Zvezde je takođe istakao i da bi Ričard Odada mogao da dobije pasoš.

- Odada je već dve godine u Srbiji, došao je kao mlad igrač, verujem da će se desiti da dobije pasoš.

Pričao je Mrkela malo i o kvalitetima Aksela Bakajoka.

- Bakajoko je došao kao slobodan igrač, prošao Interovu školu, ima izuzetne atletske sposobnosti i brzinu, falilo nam je brzine posebno kada Katai nije igrao, on je igrač kome smo se nadali, videćete njegove kvalitete na utakmici.

Mrkela je obradovao navijače i novim informacijama o stanju Aleksandra Kataija.

- Katai je sve bolje, njegov opravak ide brže nego što je predviđeno, očekivalo se da igra od polovine februara. Nadam se da će igrati protiv Milana, naše najveće pojačanje bi bio povratak Kataija, pravi razliku i svi ga želimo.

Istakao je i kakav je problem sa Andrijom Radulovićem, koji nije krenuo na drugi deo priprema, a odbio je da igra narednih šest meseci u Grafičaru.

Andrija Radulović

Foto: MN Press

- Poslednjeg dana priprema na Kipru, razgovarao sam sa Stankovićem, proleće donosi manje utakmica i manje prilike za igrača kao Radulović, procena je da igra polusezonu u seniorskom timu, da se vrati na leto. Predočio sam mu to, vidim da je sa njegove strane bilo drugačijeg mišljenja. Zvezda ima B tim, on bi dobio kvalitetnih 15 seniorskih utakmica. On neće u Grafičar, kako trenutno stvari stoje neće, nisam razgovarao s njim posle toga, kada se vratim iz Antalije pričaćemo - rekao je Mrkela.

Zvezda je u Antaliju povela i svoje skaute, koji gledaju utakmice ostalih timova i beleže igrače koji su interesantni.

- Nije ovo prvi put da naša skauting služba ide u Antaliju, imamo većinu klubova iz Evrope koji su u Antaliji, oni obilaze dosta hotela, šalju izveštaje, a mi ćemo ih analizirati posle priprema.

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdas bgd

    22. januar 2021 | 15:13

    Pa zar niste pricali da je Radulovic najveci talenat Zvezde ikada?Sram vas bilo!Dovodite isluzene strane rage a godinama unistavate srpsku decu!

  • Ilija

    22. januar 2021 | 15:51

    Bakajoku videli smo ovih 15 minuta veze sa fubalom nema gavric mnogo bolji igrac

  • Dnd

    22. januar 2021 | 17:50

    Sram da vas bude za Radulovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA