Izgleda da mu se usladilo u Južnoj Koreji: Đerić promenio treći klub na Dalekom istoku u tri godine

Srpski fudbaler je u Gangvonu bio drugi strelac K-Lige

  • 0
Uroš Đerić Foto: MN Press

Nakon što je otišao iz Srbije, Uroš Đerić se, možemo reći, ustoličio u Južnoj Koreji. Nakon uspešnih epizoda u Gangvonu, gde je bio najbolji strelac ekipe, te Gjeongamu, igrač rođen u Trebinju će karijeru nastaviti u istoj zemlji, ali u drugom timu – Suvonu.

Nekadašnji golgeter Slobode iz Užica, čačanskog Borca i kruševačkog Napretka se obavezao da će sve do leta 2023. godine nastupati za Bluvingse. On je pre tri godine nakon dobre sezone u Kruševcu otišao put Južne Koreje, gde je potpisao ugovor sa pomenutim Gangvonom. Tada je postao drugi najbolji strelac korejskog šampionata.

Ekipa Suvona nije imala zadovoljavajuću sezonu iza sebe i želi da se vrati u vrh korejskog fudbala. Sa napadačem kakav je Đerić, može se reći da je rešen deo slagalice u napadačkom delu.

Pored pomenutih klubova, u Srbiji je još nastupao za Radnički iz Nove Pazove, Radnički iz Niša i Mladost iz Lučana, a u Evropi je nastupao za francuski Amijen, hrvatski Inter iz Zaprešića i finski VPS.

Video: Andrić: Ako su mogli da dobiju Liverpul, ne vidim zašto ne bi mogli da dobiju Milano

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA