Bane gledao kako Siti servira petardu VBA za vrh tabele, Arsenal ponovo pokazao da je živ

Interesantna situacija desila se upravo kod gola Kansela. Sudija je već digao zaustavicu i igrači su svi stali imajući u vidu da se nakon signalizacije sa strane igra prekida, ali je Portugalac šutirao na povratnom pasu i postigao pogodak

  • 0
Mancester Siti, Celsi Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija ponovo su stigli do vrha Premijer lige pošto su u 20. kolu bez prevelike muke kroz kanonadu savladali VBA sa 5:0 na gostovanju.

Sve je već bilo rešeno u prvom poluvremenu za Siti. "Građani" su poveli u šestom minutu preko Gundogana, Kanselo je povisio na 2:0 u 20. minutu, a desete minuta kasnije ponovo je na scenu stupio Gundogan koji je već tada potpisao katastrofu VBA.

Interesantna situacija desila se upravo kod gola Kansela. Sudija je već digao zaustavicu i igrači su svi stali imajući u vidu da se nakon signalizacije sa strane igra prekida, ali je Portugalac šutirao na povratnom pasu i postigao pogodak.

Naknadno, posle pregleda VAR-a je utvrđeno da u ranijoj fazi napada nije bilo ofsajda uprkos sudijskoj rekaciji, tako da je gol priznat!

To je dosta naljutilo domaćina koji je u naletu emocija totalno van igre, pa posle i već pomenutog trećeg gola Gundogana, stigao je i pogodak Mareza u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Petardu je kompletirao Sterling u 57. minutu, nakon čega je Siti u jednom laganom ritmu kontrolisao susret sve do konačnog zvižduka.

Na sreću, Branislav Ivanović je sedeo na klupi Vest Bromvič Albiona i nije mogao da bude optužen za ovu katastrofu, što mu, u drugu ruku, sada otvara priliku da se ponovo nametne i ponovo zauzme mesto u startnoj postavi.

Sautempton je sledeća ekipa u rasporedu koja je osetila buđenje Arsenala. "Tobdžije" su sada u velikom naletu pa, iako ne možemo pričati o vrhu tabele, sigurno konkurenti za mesto u Ligi Evrope jer im Liverpul beži četiri boda uz utakmicu više.

To izgleda preveliko sada za londonski tim, ali bilo je tri puta veće pre nekih devet kola, a i sada je na startu podsetilo na ta pređašnja izdanja pošto je Sautempton u trećem minutu došao do vođstva preko Armstronga.

Ipak, to je sasečeno u korenu pošto je Pepe pet minuta kasnije poravnao rezultat. Totalni preokret je došao nešto pre poluvremena, tačnije u 39. minutu kada je Lakazet proigrao Saku koji je Arsenal stavio u dobru poziciju pred početak drugog dela igre.

Pokušavao je domaćin da se vrati u igru, nije mu to polazilo za rukom, ali zato jeste gostima da odu na dva gola prednost 18 minuta pre kraja kada je Lakazet, nakon asistencije, postigao pogodak i odveo svoju ekipu ka trijumfu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA