≫ 

Čelsi bez gola, bez pobede, ali je oborio rekord Premijer lige: Tuhelov pečat već vidljiv na debiju

Zanimljiv statistički podatak sa prvog meča Nemca na klupi londonskog kluba

  • 1
tomas tuhel Foto: Tanjug/Ap

Nemački trener Tomas Tuhel egalom bez golova sa Vulverhemptonom debitovao je na klupi Čelsija. Nije se, dakle, proslavio, ali će ostati upamćeno da je ipak uspeo da postigne nešto što nijedan njegov prethodnik nije, čak nijedan trener u istoriji Premijer lige!

Naime, igrači Čelsija su u prvom poluvremenu oborili ligaški rekord kada je reč o broju uspešnih dodavanja, otkad ovo merenje radi centrala za statistiku "Opta".

Izračunato je da su fudbaleri u plavim dresovima u prvom poluvremenu razmenili 433 uspešna pasa (ukupno 820), što je apsolutni rekord Premijer lige.

Ipak, ni takva nadmoć u posedu lopte nije bila produktivna, Čelsi je bio prilično jalov baš u tom prvom delu meča, tek za nijansu konkretniji u nastavku, ali sve to je bilo dovoljno samo za bod protiv Vulfsa.

Ostaje ipak utisak o igri Čelsija, upravo u ovom segmentu, a to je stalan posed lopte na čemu insistira Tuhel, pa je očito da je već u najranijoj fazi mandata u novom klubu uspeo da neke svoje glavne zamisli implementira u rad sa "Plavcima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA