≫ 

Klop pokazao Murinju ko je šampion, Pevci nemaju materijal za šampionsku trku

Autoritativna pobeda Redsa u Londonu - 3:1

  • 1
Liverpool, Tottenham Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop je drugi put ove sezone objasnio Žozeu Murinju "ko je ko" u engleskom fudbalu kada ova dva tima izađu jedan drugom "na crtu". "Redsi" su i u Londonu bili bolji od "Pevaca", još ubedljiviji nego u prvom meču u decembru, slavili su 3:1, prekinuli niz od pet kola bez pobede i održali se u šampionskoj trci što se sada već ne može reći za Murinjov tim.

Pobedu gostima u četvrtak uveče doneli su strelci Roberto Firmino duboko u nadoknadi prvog poluvremena, odmah na startu drugog Aleksanddar Arnold, i Sadio Mane u 65. minutu.

Nadu domaćem timu da može izbeći poraz doneo je Hojberg u 49. minutu, ipak nisu "Pevci" imali još jakih aduta večeras, ali i ono najvažnije, ni Harija Kejna kao udarnu pesnicu u drugom poluvremenu, jer je kapitena povreda naterala da završi meč već pred kraj poluvremena.

Važan detalj sa meča bio je poništen gol Sona za vođstvo, delovalo je da je sve bilo čisto u toj situaciji, međutim VAR je presudio u korist Liverpula, signalizirao je ipak nedozvoljenu poziciju igrača Totenhema u toj akciji.

Biće da je i taj momenat donekle ubio elan kod domaćeg tima, ali su ipak najveći udarac primili pred sam kraj poluvremena, i to dvostruki. Prvo je Kejn posustao zbog povrede, videlo se odmah da neće moći dalje, a onda je usledio i šok po domaći sastav - gol Firmina u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Kada se tako završi poluvreme, teško je posle obnoviti borbeni moral, pa je mnogima već tada bilo jasno u kom pravcu ide ovaj meč.

Liverpul je stekao punu kontrolu utakmice posle drugog gola u režiji Aleksandera Arnolda, nagovestio da će se do kraja samo on pitati, pa čak ni brzi odgovor Hojberga na drugoj strani nije bio pretnja po ambicije gostiju.

Tako se ispostavilo. Totenhem bez Kejna nije imao dovoljno dobar i konkretan napadački repertoar, "Redsi" su čekali svoj trenutak, i dočekali ga u 65. minutu kada je Mane krunisao svoj odličan meč večeras i postavio konačan rezultat - takoreći ubio utakmicu.

Liverpul je prišao Sitiju na četiri boda, ima i meč manje od Građana i biće pravi izazov za Klopov tim u nastavku da sustigne Gvardiolin sastav.

Totenhem je ostao na šestoj poziciji, sa 33 boda, četiri manje od večerašnjeg rivala i sedam od prvoplasiranog.

Liverpool, Tottenham Foto: Tanjug/AP

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nije Steva kući

    29. januar 2021 | 10:02

    Neka,neka, još kako čitam Orije i Ljoris se potukli na poluvremenu u svlačionici,Murinjo ga zameni i Orije napusti stadion hahaha,baš volim 😈 #COYG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA