≫ 

Stolicini Orlovi opet uspavali gledaoce: Srbija se sa turneje po Americi vraća bez postignutog gola

U Panami je, baš kao i u Dominikanskoj Republici bilo 0:0

  • 16
Fudbalska reprezentacija Srbije FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije sačinjena od igrača iz domaće Superlige uz izuzetak Ranka Veselinovića, koji nastupa u Kanadi, odigrala je još jedan prilično loš i neinteresantan meč na turneji u Srednjoj Americi. Protivnik Orlova nešto malo posle ponoći po našem vremenu bila je selekcija Paname, koja je tokom čitavog meča imala terensku inicijativu, a u drugom poluvremenu zamalo i povela protiv Srbije. Na kraju, srpski fudbaleri čak mogu da budu i zadovoljni konačnim remijem bez golova protiv selekcije koja je na papiru slovila za autsajdera na pomenutom okršaju – 0:0.

Selektor Ilija Stolica je u odnosu na meč protiv Dominikanske Republike napravio ukupno pet promena u startnoj postavi. Na crtu Panami izašli su novi golman i uglavnom odbrambeni fudbaleri, pa smo tako umesto Đorđa Petrovića, Jovana Vlaukina, Nemanje Mićevića, Ranka Veselinovića i Alekse Pejića od samo starta videli Aleksandra Popovića, Aleksandra Andrejevića, Aranđela Stojkovića, Milana Gajića i Radina Gajića.

Ponovo su Orlovi ceh platili zbog neiskusnosti i neuigranosti za ovakve prijateljske mečeve. Videlo se da tim nije proveo dosta vremena zajedno i samim tim nije uspeo da dođe do pobede protiv manje kvalitetnog rivala, koji je ruku na srce pre dve godine učestvovao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali odmah treba napomenuti da se u njihovom sastavu noćas nije nalazilo mnogo fudbalera sa tog Mundijala.

Domaćin je pokušao da dođe do prednosti već u trećem minutu, kada je zapretio preko Janisa, a Dijaz je samo sedam minuta kasnije želeo da matira našeg golmana sa ivice kaznenog prostora. Panama je nastavila sa šutevima ka našem golu, ali su oni uglavnom završavali ili u rukama našeg golmana ili daleko van okvira gola. Imala je Srbija pred sam kraj ovog poluvremena lepe prilike da organizuje dobre akcije, ali je u tri navrata sviran opravdan ofsajd. Najveće šanse za Srbiju u prvom poluvremenu su imali Miljan Vukadinović i Nenad Lukić, pri čemu se šut doskorašnjeg fudbalera TSC-a ne može ni podvesti pod neku ozbiljniju priliku.

U nastavku utakmice Dijaz i Janis su pokušali udarcima iz slobodnih udaraca da matiraju našeg golmana. Prvi šut završio je van okvira gola, dok je drugi Popović bez ikakvih problema uhvatio u ruke. Sredinom drugog poluvremena Panama je imala možda i najveće prilike preko Ramosa, čiji je šut naš golman skrenuo u korner, a potom i Milera, koji je uspeo da uhvati upravo na gol liniji.

Što se naših šansi tiče, jedino su Nenad Lukić i Kosta Aleksić uspeli da se nađu u kakvim-takvim konkretnim situacijama, ali je ponovo izostala bar konačna realizacija. Kada se podvuče krajnja crta, još jednom je golman bio najistaknutiji igrač našeg tima, dok su napadači odigrali novu bledu partiju.

Video: Stanojević besni: Obavestite nas da Zvezda Srbija igra finale LE,pa sa FSS menja pravila kada poželi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pih

    29. januar 2021 | 10:04

    Očajnooo, povrćao sam sinoć od odvratnog fudbala. Jadno

  • Lol

    29. januar 2021 | 09:33

    Zali Boze pare koje su im dali da putuju, jedu, spavaju tamo... -.- Bolje da su isli na turneju po srpskim selima...

  • Ja

    29. januar 2021 | 10:05

    I za nacionalni stadion 180 miliona?! Ili koliko već , ne znam tačno. E, državoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA