Odbačen od roditelja kao dete, radio kao poljoprivrednik i kurir, a sada je zvezda Kopa Libertadores

Roni će pokušati da se upiše u strelce sutra u finalu protiv Santosa

  • 1
Roni Foto: Youtube / Printscreen

Sa pet golova i sedam asistencija u deset utakmica na Kopa Libertadores, napadač Palmeirasa, Ronilson da Silva Barbosa, poznatiji kao Roni, jedan je od glavnih kandidata da osvoji titulu najkorisnijeg igrača ovog takmičenja. Njegov tim će se sutra uveče sastati sa Santosom u velikom finalu na Marakani u Rio de Žaneiru.

A uspeh Ronija je samim tim još veći kada se uzme u obzir njegova životna putanja. Rođen je 1995. godine u gradu Belemu, gde su ga otac i majka napustili dok je još bio sasvim mali. Odrastao je sa ostala četiri člana rodbine u selu, gde se o njemu starala baka, koja je takođe preminula dok je bio dete.

Kada se to desilo, Roni je morao da pomaže dedi oko radova u polju, kako bi porodica uopšte uspela da preživi. Detinjstvo je proveo bez ijedne igračke, pravog para cipela, ali je voleo fudbal više nego bilo šta drugo na svetu.

Nakon što je odrastao, odlučio je da se preseli, pa je nastavio da radi poljoprivredne poslove, ali se takođe oprobao i kao kurir i radnik u automobilskoj radionici. Tek kada je napunio 19 godina fokusirao se na fudbal, kada je debitovao za Remo odakle je prešao u Kruzeiro, koji ga je poslao na pozajmicu u Nautiko.

Put ga je dalje poslao u japanski klub, Albireks Nigatu, gde je proveo tačno godinu dana. Dobre partije su ga preporučile Atletiko Paranenseu gde je na 73 utakmice postigao 13 golova i osvojio čak tri trofeja između 2018. i 2019. godine. To mu je bila ulaznica za trenutni klub, Palmeiras, koji ga je platio 6.000.000 evra i doveo na četiri godine.

U Palmeirasu na početku nije zablistao. Naprotiv, mnogi su ga kritikovali mesecima i bio je čak na izlaznim vratima kluba, ali su stvari nekako došle na svoje kada je novi trener Abel Fereira preuzeo kormilo. Sa njim je klub ušao u finale Kopa Libertadores, a Roni je vratio svoj stari sjaj.

Verovatno bi šlag na tortu bio gol na sutrašnjem meču protiv Santosa na Marakani.

Video: Nole zamalo da ne izađe na teren: Nije mi bilo dobro, imao sam fizio tretman, ali zbog vas...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA