≫ 

Tenzija na konferenciji Kriznog štaba posle pitanja o publici na meču Zvezda - Milan

Dr Edita Stokić istakla je da se mišljenje Kriznog štaba po njenim informacijama nije promenilo

  • 9

Uzburkale su se strasti u Srbiji poslednjih dana posle najave Crvene zvezde da priprema utakmicu sa Milanom tako kao da će se ona igrati pred publikom. Usledili su odgovori članova Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Prvo je doktor Kon najavio da takva mogućnost nije realna, a zatim i Darija Kisić Tepavčević.

Ovo pitanje postavljeno je i na konferenciji Kriznog štaba, gde je na pitanja novinara odgovarala dr Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodina, koja inače nije član Kriznog štaba.

Jedno koje je izazvalo malo tenzija na konferenciji, bilo i pitanje o tome da li će biti publike na tribinama.

- Drago mi je što se interesujete i brinete o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji, ali ja nisam član kriznog štaba i ne mogu da vam odgovorim o utakmici. Nezvanično sam obaveštena pre konferencije da nikakvi stavovi po tom pitanju nisu zauzeti.

Novinar je bio uporan da dobije odgovor i na druga postavljena pitanja, a koja su se ticala većih okupljanja koja su viđena u Beogradu poslednjih dana, spomenuvši otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, pa ga je zanimalo da li je promenjena odluka da se broj okupljenih poveća sa ograničenih 5 na 500.

- Ja nisam prisustvovala i nisam bila u organizaciji toga. U ovoj fazi kada imamo manji broj pacijenata koje hospitalizijemo, kada naizgled imamo mirniju situaciju, mi se ne smemo opuštati, moramo se pridržavati svih mera Kriznog štaba, nošenje maski, smanjeno okupljanje i odgovarajuća distanca i dezinfekcija - odgovorila je Edita Sokić posle nekoliko razmenjenih reči sa novinarom koiji je postavljao pitanja, koji nije odustajao, pa je intervenisao i moderator konferencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik8

    29. januar 2021 | 17:16

    Pa kada vlast okuplja narod na promocijama raznim zasto ne bi bilo i publike na utakmicama

  • Draško

    29. januar 2021 | 16:08

    Kolone gradjana na sajmu, tamo neki skup i podizanje spomenika sad utakmica sa vise hiljada prisitnih itd itd, dok deca ne mogu normalno da se skoluju i gube u obrazovanju i dok mnogi doktori i nasi sugradjani umiru i lete po bolnicama ! Imate li bar malo tolerancije za one koji su ostali bez svojih najmilijih i one koji su na respiratorima ? Ako niste u stanju da stanete na put svemu ovome najmanje sto mozete da uradite je da podnesete ostavke da sutra se nebi suocavali sa tuzbama gradjana u vez nemara i nebrige za zdravlje naroda.

  • Rade

    29. januar 2021 | 16:49

    Ej bre hoće Publiku koji BEZOBRAZLUK 'ajde Vučiću reaguj kaži onom tvom Terziću što je uz Kauciju na Slobodi da nema Publike dok ovo čudo ne prodje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA