≫ 

Evertonova navala od 200 miliona pucala ćorcima, Vilson blistao na "Gudisonu"

Nestvarno je kako tim koji u svojim redovima ima Sigurdsona, Rišarlisona, Rodrigesa i Kalvert-Luina nije u stanju da postigne gol za 90 minuta

  • 2
FK Everton - FK Njukasl Foto: Tanjug/AP

Obrukao se Everton, to je baš prava reč o igri ekipe Karla Anćelotija posle poraza od Njukasla na svom terenu rezultatom 2:0. Dakle, ni bod nisu uspele da izvuku "karamele" iz ovog meča, čak ni gol da postignu iako u svojim redovima imaju takav napadački potencijal, meren novcem, vredan skoro 200 miliona evra.

Ipak, ni Sigurdson, ni Rišarlison, a ni Rodriges i Kalvert - Luin, nisu bili u stanju da se sastave i da naprave "krštenu" akciju i kombinaciju za gol u ovoj utakmici. Sve je to delovalo jalovo, bez prave oštrine i ubojitosti kakva se očekuje od ovakve četvorke kreativaca i gol igrača.

Ništa danas nisu pokazali, a kazna je stigla od neumoljivog Kaluma Vilsona, koji je posle pogođene prečke, a pre pogođene stative, na sjajan način matirao golmana Evertona Pikforda, za 0:1.

Vrhunski je odreagovao na nabačenu loptu iz kornera u 73. minutu, sve što je bilo do njega uradio je kao najbolji finišer na svetu: skok, trzaj glavom, i savršena egzekucija u dalji ugao Pikfordovog gola.

Taj gol dobro je ošamario igrače Evertona, ali ni posle toga oni nisu napravili apsolutno ništa da preokrenu situaciju u svoju korist, i ne samo da nisu uspeli da ugroze gol gostiju, već su primili još jedan gol, a mogli su i dva.

Vilson je opet bio centralna figura u tim situacijama, u 93. minutu iskupio se za promašen zicer kada je pogodio stativu. Bio je potpuno sam pred Pikfordom duboko u nadoknadi vremena, rutinski je završio akciju i potvrdio trijumf za tim Stiva Brusa, pomalo neočekivan.

Everton je propustio priliku da se eventualnom pobedom uspenje na peto mesto, iza Liverpula, dok je Njukaslu ova pobeda stigla kao poručena, jer su senjome dodatno distancirali od najugorženijih ekipa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    30. januar 2021 | 16:01

    Kleo sam se da nikada necu igrati na tim koji vodi Anceloti i danas sam opet igrao na Everton... Tako mi itreba kad sam kreten

  • nibrS

    30. januar 2021 | 18:06

    Navala???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA