≫ 

Milan "preživeo" Bolonju, Ibrahimović baš ne ume sa penala, drugi nije smeo da šutira

"Rosoneri" slavili na "Renato dal'ari", Šveđanin promašio četvrti put ove sezone sa "kreča"

  • 0
zlatan ibrahimović Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Milana upisali su izuzetno važnu pobedu u Seriji A, održali se na prvoj poziciji na tabeli, a tome mogu da zahvale strelcima Rebiću i Kesiju, najzaslužnijima za "tesnan" trijumf u Bolonji protiv ekipe Siniše Mihajlovića rezultatom 2:1.

Milanu su svirana dva penala danas, profitirali su iz oba, mada je Ibrahimović promašio prvi, ali je Rebić pritrčao na odbitak od odbrane Skorupskog i ipak pogodio za vođstvo u toj situaciji.

Naredni jedanaesterac gosti su imali u 55. minutu, rukom je igrao Soumaro, a umesto Ibrahimovića, koji očito nije imao hrabrosti da izvede novi penal posle četvrtog promašenog ove sezone, odgovornost je preuzeo Kesi - i pogodio za ležernih 2:0 u tom trenutku.

ante rebić Foto: Tanjug/Ap

Ipak, ekipa Stefana Piolija do kraja je strepela za pobedu!

U poslednjih deset minuta Bolonja je navalila iz sve snage na gol Donarume, posebno se okuražila nakon gola u režiji Andree Polija, kome je prethodio kiks Tea Ernandeza na polovini Milana.

Poli, valja i to reći, nije slavio gol protiv kluba iz kojeg je stigao u Bolonju.

Meč je produžen pet minuta, prilično se dotad "zakuvalo" na terenu, posebno oko šesaesterca gostiju koji su uz mnogo sreće, ali i na čist kvalitet Donarume uspeli da "iščupaju" tri boda i ponovo se osame na čelu tabele, trenutno četiri boda ispred Intera.

Za Milan je zaigrao i Mario Mandžukić, ušao je u drugom poluvremenu pa je sa Ibrahimovićem formirao napadački tandem koji su mnogi želeli da vide.

Posle meča Siniša Mihajlović nije krio razočaranje ishodom, svestan da su njegovi napadači bili baš blizu postizanja drugog gola.

- Kreirali smo tri ili četiri šanse i nismo ih iskoristili. Donaruma je bio sjajan danas, nezasluženo smo poraženi i mislim da smo bili bolji od Milana - izjavio je srpski trener posle meča.

- Jeste, Milan je bolji tim, ali mi smo imali više šansi iz otvorene igre, a oni su dali govole iz penala. Njiove jedine šanse su došle posle dugih lopti. Da mi imamo Ibrahimovića, pobedili bismo 3:0, ali šta da se radi. Moji igrači bi trebalo da budu ponosni na igru danas, borili su se do kraja, ali kao što često radimo protiv jačih od sebe, ne pobeđujemo kad smo bolji. To je već psihologija, moramo raditi na detaljima, pored toga što moramo poraditi i na boljoj završnici - rekao je Miha.

sinisa mihajlovic Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA