≫ 

Kostić asistent, Bajern silan, svi timovi dali makar po gol u standardnom terminu Bundeslige!

Kao što je pomenuto, Kostić je odigrao jedan sjajan meč, a u pobedi je učestvovao i Luka Jović koji je u 62. minutu dobio šansu, ali ovoga se puta nije upisao u listu strelaca

  • 1
Luka Jović, Filip Kostić, FK Ajntraht Frankfurt Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankufrta slavili su u 19. kolu Bundeslige protiv Herte sa 3:1, a u preokretu domaće ekipe učestvovao je srpski reprezentativac Filip Kostić koji je asistirao kod izjednačujućeg pogotka. Interesantno je da su svi timovi, njih 10, postigli makar po pogodak u standardnom terminu za nemački šampionat (15.30).

Nije bilo pogodaka na duelu Ajntrahta i Herte u prvom poluvremenu, a onda je Pjatek u 66. minutu najavio pobedu gostiju iz Berlina. Ipak, slavlje je trajalo samo dva minuta jer je Silva na asistenciju Filipa Kostića poravnao rezultat.

Presudni gol je stigao je pet minuta kre kraja utakmice kada je štoper Hintereger zatresao mrežu i nastavio jedan sjajan trend i uspon ekipe iz Frankfurta, dok je Silva sa bele tačke u petom minutu nadoknade samo zaključio nova tri boda. Kao što je pomenuto, Kostić je odigrao jedan sjajan meč, a u pobedi je učestvovao i Luka Jović koji je u 62. minutu dobio šansu, ali ovoga se puta nije upisao u listu strelaca.

Bajern je bez problema potukao Hofenhajm na svom terenu sa 4:1. Kramarić je minut pre kraja poluvremena dao nadu gostima da mogu makar do boda jer je prepolovio prednost Bavaraca koji su vodili golovima Boatenga i Milera.

Ipak, goleada se samo nastavila na kontu šampiona Nemačke koji je preko Levandovskog i Gnabrija došao do konačnih 4:1, a moglo je biti još gore, ali je VAR odreagovao i odvojio domaćina od petarde.

I pored dobre igre, Dortmund se žestoko mučio protiv Augsburga i tek u drugom delu igre uspeo da prelomi i slavi sa 3:1.

Han je doneo prednost gostima već u 10. minutu i nakon promašenog penala Halanda 11 minuta kasnije, navijači Borusije su već pred očima videli novi neuspeh u već nešto sivom periodu ekipe iz Dortmunda.

Razuverio ih je Dilejni u 26. minutu kada je vratio rezultat u egal, a onda je i Sančo u 63. minutu totalno preokrenuo situaciju u korist domaćina. Zaključni udarac je Augsburg zadao sam sebi jer je Udokai 15 minuta pre kraja susreta zatresao sopstvenu mrežu.

Podela bodova se dogodila u Berlinu i Bremenom, i to istim rezultatom - 1:1. Union je podelio plen sa Menhengladbahom, a istu stvar je Verder učinio sa Šalkeom.

Jedini koji pokušava da sustigne Bajern je Lajpcig koji je na svom terenu golom Nkunkua savladao Bajer Leverkuzen, te su tako došli na -7 od Bavaraca. Svi ostali su na dvocifrenoj bodovnoj razlici i pitanje je da li može neko da sustigne najtrofeniji nemački klub i ove godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ffm

    31. januar 2021 | 09:10

    Da Kostica nema Frankfurt bi bio ispod 10 mesta na tabeli. Decko igra jako lep i kvalitetan fudbal, kljucni igrac Frankfurta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA