≫ 

Najgori tim Engleske postao bauk za najjače, ali Siti nije "stradao" kao Junajted

Žesus dao gol na vreme, za novu pobedu Gvardiolinog tima

  • 1
gabriel žesus Foto: Tanjug/Ap

Tri dana posle senzacionalne pobede na "Old Trafordu" fudbaleri Šefild Junajteda, poslednjeplasiranog tima Premijer lige, sanjali su o novom čudu u Mančesteru, ali Siti se nije "opekao" kao "Đavoli", doduše dobro se namučio do tri boda koja ga ostavljaju ispred svih u trci za titulu - 1:0.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Gabriel Žesus u 9. minutu, zaista je imao više nego lak posao psole savršene asistencije Ferana Toresa, čija je upornost da sačuva loptu u svom posedu pored dvojice čuvara priča za sebe.

Manchester City, Sheffield Foto: Tanjug/AP

Tores je u jednom momentu i pao, međutim i sedeći je uspeo da se zagradi i sačuva loptu kod sebe, ali je tek imao najveći deo posla da uradi, jer je imao blok dvojcie protivničkih igrača.

Uz malo sreće, ali i mnogo veštine i brzine, Tores se sa loptom provukao kroz defanzivce Šefilda, a onda dradio lakši deo zadatka, servirao asistenciju za Brazilaca, a ovaj pogodio gotovo nebranjenu mrežu. Zatečeni su bili svi u tom momentu, jer je malo koočekivao da će Tores uspeti da dobije duel sa dvojicom igrača Šefilda, te je otud izostala možda bolja reakcija gostiju pred svojim golom.

Pogledajte sjajan potez Ferana Toresa i lagan gol Gabriela Žesusa.

I to je bilo sve konkretno sa napadačkog repertoara "Građana", iako je delovalo da će u nastavku rešiti ubedljivije utakmicu protiv "fenjeraša", ali pokazali su gosti da nikako nije slučajnost bila njihova pobeda u komšiluku nedavno.

Na kraju krajeva, ekipa Krisa Vajldera je stabilizovala formu u psolednje vreme, pršla dve faze FA Kupa, dobila i prve dve utakmice Premijer lige u psolednjih mesec dana, otud i ne čudi ovakav otpor trenutnom lideru i prvom favoritu za titulu.

Premijer liga, 21. kolo

Subota

Everton - Njukasl 0:2

(Vilson 73, 90+3)

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0

(Eze 60)

Mančester siti - Šefild j. 1:0

(Žezus 9)

VBA - Fulam 2:2

(Bartli 47, Pereira 66 – Rid 10, Kavaljero 77)

Arsenal - Mančester junajted 18.30

Sautempton - Aston Vila 21.00

Nedelja

Čelsi - Barnli 13.00

Lester - Lids 15.00

Vest Hem - Liverpul 17.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    30. januar 2021 | 18:29

    strasni centarfor mitrovic danas kao i obicno solidna 0 (nula)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA