Nula u Londonu: Arsenalu se pobeda odbila od prečke, a Junajtedu od Kavanijeve noge

Najveće dve prilike su se desile u razmaku od sedam minuta, i to u drugom delu igre, a prvi su na scenu stupili "đavoli"

  • 1
Edinson Cavani, Edinson Kavani Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala i Mančester junajteda, uprkos interesantnom susretu i mnogobrojnim šansama, odigrali su susret bez golova u Londonu u sklopu 21. kola Premijer lige.

Obe ekipe baš nisu imale sreće. Ili možemo reći, obe ekipe su imale sreće što nisu primile gol? Svejedno, utakmica u glavnom gradu Engleske je obilovala šansama, ali mreže su do kraja mirovale.

Junajted je u prvom poluvremenu imao više loptu u svom posedu, ali šanse su se ređale na obe strane. Okršaj je mogao biti podeljen na sekvence Arsenala i sekvence Mančester junajteda kada su ekipe bile u momentumu i bliže trijumfu.

Najveće dve prilike su se desile u razmaku od sedam minuta, i to u drugom delu igre, a prvi su na scenu stupili "đavoli".

Posle jedne sjajne akcije, Junajted je kroz pasove došao do srca šesnaesterca protivničke ekipe gde se našao Edinson Kavani koji je dobio upotrebljivu loptu sa leve strane, ali je postavio nogu od koje se zatresla reklama iza gola. Navijačima tima iz Mančestera sigurno nije bilo jasno kako ovo Urugvajac nije pretvorio u pogodak.

Sedam minut naokn toga, Arsenal dobija jedan opasan prekid na nekih 20 metara. Kraj lopte su stajala tri igrača, golman je bio zaklonjen svojim igračima i nije imao dobar uvid u situaciju. Lakazet je preuzeo odgovornost i perfektno gađao gornji desni ćošak, De Hea je ostao ukopan u mestu, ali lopta se od prečke odbila u podlogu i otišla od gola.

Nakon toga, obe ekipe su imale nekoliko prilično finih situacija da ugroze protivnika, ali su mreže ostale netaknute.

Arsenal je ovim remijem produžio seriju bez poraza i to se može okarakterisati kao pozitivna stvar iz ovog duela, dok u Junajtedu ne gledaju blakonaklono ka ovom remiju zato što gradski rival Siti sada beži tri boda i ima utakmicu manje.

Sautempton nije imao sreće u meču sa Aston Vilom pošto mu je poništen gol posle VAR intervencije u 93. minutu za izjednačenje, tako da je gost slavio sa 1:0.

Jedini strelac na meču bio je Ros Barkli četiri minut pre kraja prvog poluvremena, a Ings je mogao da se proslavi u trećem minutu nadoknade, ali su presudili centimentri da VAR odluči u korist ofsajda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA