≫ 

Neverovatni Sadik, dao je spektakularan gol glavom za pobedu, Almerija hita ka Primeri!

Sjajan je Nigerijac, postigao je 11. gol ove sezone, i to koliko bitan

  • 17
umar sadik Foto: youtube/FUTBOLEROS EN FUTBOL ESPAÑOL

Novo kolo, novi gol za Umara Sadika - i tako iz nedelje u nedelju, iz utakmice u utakmicu. Postala je konstanta već da bivši napadač Partizana trese mreže u Segundi, a kako je krenulo biće vest kada ne bude bio strelac za svoju Almeriju koja, na krilima ovog dugajlije, juriša ka Primeri.

Almerija je u 22. kolu savladala Kasteljon 3:1 uz mnogo muke, jer je do 78. minuta rezultat bio u egalu, a onda je Sadik bukvalno "izmislio" pogodak, kojim je usmerio meč u jednom pravcu.

Nigerijac je glavom zahvatio nabačenu loptu, bio je daleko od gola, gotovo u visini penala, ali je fantastično odreagovao, usledio je snažan trzaj i pogodak za novo vođstvo domaćeg tima. Lopta je posle udarca Sadika sve vreme "bežala" od golmana gostiju, na kraju odsela u njegovoj mreži.

U nastavku, samo dva minuta kasnije, konačan rezultat postavio je Huenka, dok je strelac prvog gola za Almeriju, i to na asistenciju Sadika, bio Hoze Korpas.

Naravno, pomenućemo opet koliko svaki gol Sadika znači i Partizanu koji je prilikom prodaje igrača sklopio takav sporazum sa Špancima da može prihodovati velike bonuse ukoliko Nigerijac ostvari određene "targete" tokom sezone, kao što su broj odigranih utakmica, broj golova i najveći bonus ukoliko se Almerija plasira u Primeru - a trenutno je na deobi drugog mesta.

Bivši prvi čovek sportskog sektora Partizana Ivica Iliev je nedavno baš podsetio na to da bi crno-beli mogli da inkasiraju preko 20 miliona evra za Umara Sadika koji je prodat Almeriji za pet miliona, o čemu je Telegraf još pisao kada je sjajni napadač prodat u Segundu.

- Partizan je napravio fantastičan posao, pre svih generalni direktor Miloš Vazura koji odlično vodi finansije kluba. Umar je prodat za pet miliona, plus 40 odsto, odnosno 30 odsto ukoliko klub uđe u Primeru. Naravno, tu su i individualni bonusi koji su dostižni. Najbolje bi bilo da ga prodaju, a oni ne uđu u elitni rang, jer u tom slučaju crno-beli mogu da prihoduju preko 20 miliona evra. To su činjenice i realnost, kada bi Španci to dozvolili - izjavio je Iliev i dodao da je minimalni prihod od Sadikove prodaje, između 11 i 13 miliona evra.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • power

    30. januar 2021 | 23:25

    Segunda je prava giljotina, izuzetno teška liga. Šta je problem : covek daje golove i nosi svoj tim ka Primeri . Svaka njemu čast !

  • Beli grad

    30. januar 2021 | 23:27

    Ovo bejase ono drvo???Vise vredi ovo drvo kako ga svi zvahu nego komplet crvena petokraka sa komplet stadionom!!!

  • 6+4+3=2

    30. januar 2021 | 23:07

    uskoro izvestaj o grobarima iz treceligaskih takmicenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA