≫ 

U Marselju besni na navijače: Šteta nekoliko stotina hiljada evra, ultrasi krali sve što su stigli!

Olimpik se oglasio zvaničnim saopštenjem posle jučerašnjeg haosa

  • 1
Olimpik Marselj, navijači - huligani Foto: Youtube / Printscreen

Potpuni haos i šok zadesio je sinoć sve koji su se našli u trening centru Olimpika iz Marselja. Grupa huligana upala je i počela da uništava sve što se našlo pred njima, a kako navodi ovaj klub dobar deo stvari na kraju je i ukraden. Povređen je jedan fudbaler, a epilog svega je odložena utakmica ovog tima sa Renom i čak 25 uhapšenih.

Iz kluba su se kasnije tokom noći oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem navode da je ovo što se desilo napad na klub i sve zaposlene, koji su sinoć doživeli veliki šok. Takođe, navodi se da šteta nadmašuje 100.000 evra i da će klub tražiti nadoknadu od počinilaca.

- Olimpik Marselj osuđuje ovo neprihvatljivo ponašanje i napad na klub ovog popodneva u našem trening centru. Nekoliko stotina pripadnika Ultras grupe navijača je ušlo u trening centar, uključujući i deo koji koristi prvi tim. I pored intervencije nadležnih organa, ovo neprihvatljivo ponašanje ugrozilo je živote svih prisutnih (igrača, stručnog štaba, zaposlenih, obezbeđenja i policije). Došlo je do krađa, oštećena su vozila... Pet stabala je spaljeno iz čistog hira. Šteta unutar objekta prelazi nekoliko stotina hiljada evra. Ovakvi neprihvatljivi i neodgovorni postupci moraju biti najstrože osuđeni. Imamo neophodne dokaze i prosledili smo ih istražnim organima. U narednim satima biće podnete i tužbe – piše u saopštenju.

Klub je priložio i izjavu višegodišnjeg igrača kluba, Stiva Mandande koji je takođe lično osudio ponašanje najvatrenijih pristalica kluba sa Azurne obale.

- Igram za Olimpik već 13 godina. Znam sve o klubu i znam da ljubav i ogorčenost mogu da se pomešaju. Ali današnji događaji su me zatekli, ovo je neprihvatljivo. Mi smo fudbaleri i sportska kriza nikako ne može da opravda ovakvo ponašanje i nasilje. Vreme je da se stvari smire – rekao je Mandanda.

Oglasio se i Alvaro Martinez, koji je i povređen u napadu navijača.

- Došao sam u Olimpik zbog njegove istorije i strasti koja ga okružuje. Ovaj grad je prelep, svi volimo klub i ono što smo danas iskusili ne sme više nikada da se ponovi – zaključio je fudbaler Marselja.

Video: Budućnost srušila FMP u Železniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA