≫ 

Procurio najveći ugovor u istoriji sporta, Mesi za 4 godine zaradio 555 miliona evra!

Neverovatne cifre u sporazumu Argentinca i Katalonaca

  • 8
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Španski dnevnik "El Mundo" uspeo je, kako tvrdi, da dođe u posed kopije ugovora koji je Lionel Mesi potpisao u novembru 2017. godine sa Barselonom, bio je to produžetak saradnje dve strane, a cifre koje se pojavljuju u dokumentu su, najblaže rečeno, astronomske!

U pitanju je, bez sumnje, najveći ugovor u istoriji sporta, tvrdi ovaj list.

Prema ovom dokumentu, koji je dat na uvid javnosti, Mesijeva zarada iznosi neverovatnih 555.237.619 evra za četiri sezone! 

Kao što je poznato, Argentincu upravo ovaj ugovor koji je potpisao 2017. godine ističe na kraju sezone, ostaje pitanje da li će i posle toga ostati u klubu od kojeg je, kao što se može videti iz priloženog, dobio novac koji nijedan sportista nigde, i nikad, nije dobio tokom karijere.

Barselona je nedavno objavila da je, usled pandemije, dužna milijardu evra, a sada vidimo da samo na platu najvrednijeg fudbalera odlazi gotovo trećina klupskog budžeta. Razumljvo, jer Mesi sa svim što on donosi marketinški, i akumulira ogoman novac koji se sliva u kasu katalonskog giganta.

List "El Mundo" je izneo na svojim stranicama kompletan ugovor Argentinca, otkucan na 30 strana, u kome se može videti da je Barselona dužna da isplati Mesiju 138.000.000 evra po sezoni, uključujući i bonuse!

Leo Mesi, pare novac Foto: Shuttestock

Argentinac je dobio 115.225,000 evra po godini samo zbog činjenice da je prihvatio da produži saradnju, a dodatnih 77.929,955 evra kao nagradu za lojalnost klubu.

Prema navodima ovog lista, Mesi je pet meseci pre isteka ovog ugovora, već zaradio 511.540,545 evra.

Iako finansijski prolazi kao Rokfeleri, Mesi ipak polako posustaje kada je reč o trofejima sa Barsom, jer je proteklih godina imao nekoliko rezultatski traumatičnih epizoda, poput teških poraza u vezanim sezonama od Rome, Liverula i Bajerna u Ligi šampiona.

Upravo su ti neuspesi i naterali Argentinca da se odluči na odlazak iz Barse, što na kraju nije učinio, ali će imati novu šansu već na leto, kada će početi nova velika borba za njega sa svih strana.

Zbog silnih turbulencija u klubu posle Mesijeve najave odlaska, Barselonu je napustio i dotadašnji predsednik Đozep Maria Bartomeu, čovek koji je dao Argentincu najveći ugovor u istoriji sporta.

Barseloni predstoje izbori, pomereni su za mart zbog korona virusa, a svi kandidati kao jedan u prvi plan svoje kampanje stavljaju rešavanje Mesijeve budućnosti u klubu, odnosno njegov ostanak do kraja karijere.

Barselona je konačno krenula da pobeđuje – vezala je četiri trijumfa u prvenstvu i u dobrom raspoloženju večeras (21.00) čeka Bilbao koji igra vrlo promenljivo. Kvota na keca je 1,45, a na kombinazziju 1&3+ 1,88. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona – Bilbao.

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    31. januar 2021 | 11:16

    Sramota ljudskog roda, zbog njega i svih drugih sportista, muzičara, berzanskih špekulanata koji zarađuju nenormalne pare.

  • ToX

    31. januar 2021 | 11:04

    Al ih je ošurio😂😂😂

  • Boske100

    31. januar 2021 | 12:40

    I na kraju nož u leđa 🤣👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA