≫ 

Hrabra Zvezda pokazala više od Šahtjora, crveno-beli odigrali nulu na generalci

Kvalitetan test za crveno-bele i kvalitetna predstava protiv Šahtjora

  • 82
FK Crvena zvezda Foto: Instagram.com/Crvenazvezdafk

Fudbaleri Crvene zvezde su u generalnoj probi, za kraj priprema u Turskoj, pred polazak u Beograd odigrali sa Šahtjorom iz Donjecka meč bez golova. Crveno-beli su imali pregršt šansi, pokazali jednu čvrstu igru uz puno ofanzivnih rešenja, ali nisu uspeli da pređu poslednju prepreku u vidu golmana Pjatova i Trubina.

Kada se sve sumira, odlična predstava Zvezde. Naspram ekipe Dejana Stankovića stajao je Šahtjor koji se ove sezone pokazao kao tvrd orah za Real Madrid i Inter, pa je i u ovaj okršaj ušao kao favorit. Ipak, taj naslov je bio samo na papiru, jer je naš predstavnik prikazao više od igre.

Crveno-beli su bili dosta bolji u prvih 20 minuta. Nije Šahtjor očekivao da će naš predstavnik izaći tako visoko i pritiskom pokušati da ga poremeti u organizacije igri. Tako su Ukrajinci imali mnogo muke da uopšte iznesu loptu sa svoje polovine, a bezmalo puta se dešavalo da slabim pasom omoguće polukontre Zvezdi koja je to koristila i pretila Pjatovu.

Prvo je lopta u 13. minutu plesala po šesnaestercu ukrajinske ekipe i centimentri su delili Bena da je dohvati i sprovede u mrežu, a onda je ona ponovo ostala netaknuta nakon rakete Ivanića pošto je Pjatov prstima reagovao i sproveo je na prečku nakon čega je otkoljena opasnost.

Ritam je bio prejak, tako da se i očekivalo da crveno-beli malo spuste tempo, a tada je Šahtjor počeo da preuzima inicijativu i da dolazi do vazduha. Tete je u dva navrata bio blizu pogotka - prvi put je njegov šut završio u spoljni deo mreže, a drugi u naručju Milana Borjana koji je stigao i da se poigrao sa živcima navijača i saigrača tako što je zalomio protivnika na pet metara od gola. Na sreću, finta je bila uspešna.

Sve u svemu, jedna dobra predstava tima Dejana Stankovića.

Kako na startu utakmice, tako i drugom poluvremenu - Zvezda je ponovo bila bolja, mnogo artikulisanija, a protivnik za 15 minuta nije uspevao da poveže više od tri pasa. Čak i nakon toga, lopta je više bila u nogama igrača Šahtjora, ali jalova inicijativa nije davala mnogor rezultata osim trening dodavanja defanzivnih igrača.

Dve velike prilike Falćinelija i oba puta Trubin. Mladi golman ukrajinskog sastava je prvo sjajnom paradom sprečio loptu da se otkotrlja u levi donji ugao, a onda nije dozvolio Italijanu da ga prođe nakon što je ofanzivac Zvezde izmakao pažnji defanzivaca.

Do kraja meča je totalno tempo popustio, što zbog izmena, što zbog činjenice da obe ekipe imaju nešto teže noge usled priprema. Zvezda se dobro pokazala na pripremama, Stanković može biti zadovoljan, a sada slede utakmice u kojima sve što je rađeno mora i da se pokaže.

Tok utakmice:

90. minut: Nisu ni Ukrajinci uspeli da urade nešto više, tako da je do kraja susreta ostalo 0:0. Sve u svemu, jedna dobra predstava Zvezde.

84. minut: Šahtjor je sada preuzeo posed. Ulaze Odada umesto Ivanića i Pankov umesto Milunovića.

80. minut: Van igre su Falćineli i Ben, umesto njih su u igri Pavkov i Vukanović.

76. minut: Ponovo velika šansa za Falćinelija! Ubacio se Italijan u prazan prostor između levog beka i štopera i izašao na Trubina koji je bio priseban i nije dozvolio ofanzivcu Zvezde da ga obiđe.

68. minut: Kakva šansa za Falćinelija! Gajić je probio po desnoj strani i uputio povratni pas na ivicu kaznenog prostora odakle je Falćineli precizno gađao levi donji ugao, ali je mladi Trubin sjajno odbranio. Svi su videli loptu u golu.

63. minut: Rodić se posle jednog duela uhvatio za koleno i legao na travnjak. Nakon toga, Stanković nije hteo da rizikuje, pa je umesto njega ubacio Marka Gobeljića. Veljko Nikolić je takođe napustio igru, a umesto njega je Kanga

55. minut: Crveno-beli su ponovo bolji rival. Drži naš rival loptu, a i kada je u posedu Ukrajinaca, oni ne mogu da povežu više od tri pasa.

46. minut: Na terenu se od početka drugog poluvremena nalaze Željko Gavrić i Njegoš Petrović koji su zamenili Aksela Bakajoka i Sekua Sanoga.

45. minut: Kraj prvog poluvremena. Zvezda je bila bolja u prvom delu igre, dok je Šahtjor pružio nešto više u drugom. Biće zanimljivo u nastavku susreta.

44. minut: Propust odbrane Šahtjora umalo je rezultovao golom Zvezde - nakon kornera, Milunović je ostao na dosta nižem Sudakovu i bez problema došao do lopte, ali je Pjatov bio na mestu.

36. minut: Dve velike šanse za za Šahtjor i oba puta dobro reaguje Borjan! Golman crveno-belih je i posle jedne vraćene lopte "cviknuo" Tetea i poigrao se sa živcima navijača i saigrača, ali je to na kraju ispalo veoma dobro uz veliki rizik.

27. minut: Tim iz Donjecka je jednim kornerom i pokušaj Tetea koji je završio u spoljnem delu mreže su nekako došli do ravnoteže.

26. minut: Bez prevelikih trzaja u igri nekoliko minuta, Zvezdina odbrana odrađuje odličan posao i svaki napad protivnika završava na prilično bezidejan način.

20. minut: Prečka Ivanića! Lopta neće nikako u gol, a najzaslužniji za to je čuvar mreže Šahtjora Pjatov koji je vrhovima prstiju preusmerio loptu u okvir gola. Šahtjor je u totalno podređenom položaju u prvoj polovini prvog poluvremena.

17. minut: Još jedna velika šansa za beogradski tim! Šahtjor je pod teškom paljbom, a sada je golman velikim naporima skratio ugao Veljku Nikoliću koji se našao ispred štopera protivničkog tima. Zvezda igra bolje.

13. minut: Koliko je Zvezda bila blizu vođstvu! Plesa je lopta po šesnaestercu Šahtjora sa jednu na drugu stranu, samo se čekao udarac, ali on nije stigao iako je Ivanić uputio jedan pas po zemlji na nekih šest metara od gola gde se našao Ben, ali on nije uspeo da je zakači, već je zakasnio sekund i prilika je propuštena!

10. minut: Ne dozvoljavaju crveno-beli protivniku lako da iznese loptu sa svoje polovine, ali kada Šahtjor to učini, onda čini kreirajući sve na levom boku gde je Konopljanka. Nakon faula, Šahtjor je imao jedan opasan prekid, Bodnar pokušao glavom, ali nije bilo veće opasnosti.

5. minut: Bez većih prilika u poslednjih nekoliko minuta, igra se uglavnom na sredini terena. Sada je Maikon šutirao direktno ka golu iz slobodnog udarca, ali je lopta došla samo do živog zida.

2. minut: Već u drugom minutu Zvezda je mogla do prednosti! Izgubili su Ukrajinci loptu na sredini terena, ona je došla do Falćinelija koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Pjatov bio dobro postavljen i odbranio je ovaj šut koji je išao u okvir gola.

1. minut: Meč je upravo počeo, prvi napad imaće fudbaleri Crvene zvezde. U Antaliji je trenutno sunčano i temperatura iznosi 17 stepeni, tako da se može reći da su uslovi za igru idealni.

Pre utakmice:

Fudbaleri Crvene zvezde od 15:00 časova imaju generalnu probu pred nastavak sezone u Linglong Superligi Srbije. Protivnik će biti najjači do sada i mogao bi da pokaže sve prednosti i mane, te koliko su crveno-beli radili na pripremama u Antaliji. Reč je o Šahtjoru iz Donjecka, koji je ove sezone već nastupao u Ligi šampiona, a i sam će se naći u šesnaestini finala Lige Evrope.

Biće to prava provera za meč sa Milanom na proleće, a Dejan Stanković je izabrao najjaču postavu, ako izuzmemo odsustvo Aleksandra Kataija i pristiglog pojačanja, Filipa Falka.

Startna postava Zvezde: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Ben, Bakajoko, Falćineli

Na klupi crveno-belih nalaze se: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Odada, Petrović, Kanga, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović

Startna postava Šahtjora: Pjatov, Krivcov, Marlos, Tete, Maikon, Ciprijano, Bolbat, Sudakov, Konopljanka, Bondar, Fernando

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    31. januar 2021 | 15:56

    Male komsije,kako vas nije sramota da komntarisete ista i da se javljate? Kako ste prosli protiv Rubina?

  • zvezda

    31. januar 2021 | 17:34

    Stankovic vrhunski trener, pre njega to sto smo igrali to nije bio fudbal. Gledajte sad. Ovo izgleda savrseno, svaka cast Deki. Jos nam dosao i Falko lele

  • xexe

    31. januar 2021 | 17:15

    Grobari na aparatima, oni bi popili jedno 7 komada od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA