≫ 

"Sa Dragovićem napadamo Ligu šampiona, Milunović ostaje": Terzić iz Turske obradovao zvezdaše

Direktor Zvezde pričao o planovima za naredni period

  • 16
zvezdan terzić Foto: Arena sport

Direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je za TV Arena sport o  aktuelnostima u klubu, prelaznom roku, igračkom kadru, odlascima i dolascima igrača, što je svakako tema koja je najinteresantnija za navijače crveno-belih.

Zvezda je u aktuelnom prelaznom roku dovela trojicu fudbalera, vratila je Srnića, potpisala Aksela Bakajokoa i za kraj dovela igrača u koga je inevstirala milion evra - Filipa Falka.

Terzić je potvrdio da prodaje neće biti, mada je tu ostavio rezerve, jer prelazni rok u arapskim zemljama i Kini još uvek traje.

- U slučaju ponude ćemo razmotriti i doneti odluku, imamo mnogo dobrih igrača u ekipi, pa neće biti hendikep ako i ode neko. Videćemo, sutra je kraj prelaznog roka, do 5-6. februara je u arapskim zemljama, u Kini ceo februar. Veliko je interesovanje za našim igračima, mada smo svesni da svi klubovi režu budžete, pa mnogi traže naše igrače uz neke pozajmice, što smo odbijali.

Gavrić i Nikolić su uvek prvi na lsiti kada se pomenu izlazni tranferi, ali, za sada, ostaju u klubu, jer imaju prostora da pokažu koliko znaju i da daju kvalitet igri.

- Imali smo za obojicu ponude, odbili smo obe. Što se tiče Nikolića, naš stav je da on treba da bude lider, on je dete kluba, odavno se nije pojavilo dete sa takvim karakteristikama, karakterom i pobedničkim mentalitetom, on je kao Pirlo za Juventus ili Modrić za Real. Što se kaže, "prešao je igricu" kada je reč o svim paramerima provera i nećemo ga pustiti bez ozbiljne cifre.

Na pitanja da kaže koja je to "ozbiljna cifra", Terzić je rekao:

- Imali smo ponudu od 5 miliona, ali ga nismo pustili. Nismo hteli da uopšte razmišljamo o prodaji za te pare - otkrio je direktor Zvezde.

Dejan Stanković, Veljko Nikolić Foto: Marko Jovanović

Milunović je takođe na putu da produži saradnju, najavio je Terzić.

- Razgovarali smo već nekoliko puta, Milunović ima ugovor do juna, ponudli smo mu novi dvogodišnji ugovor i mislim da ćemo se dogovoriti.

Konačno, navijači žejno iščekuju ishod pregovora sa defanzivcem Bajera Aleksandrom Dragovićem, koji će, veruje Terzić, komandovati odbranom Zvezde naredne sezone.

- Juče smo razgovarali (sa Dragovićem), i pre par dana sa njegovim agentima. Nesprona je želja da dođe u Zvezdu, i na dobrom smo putu da realizujemo u nekom narednom periodu. Plan je da startuje u kvalifikacijama za Ligu šamnpiona, i ja sam optimista što se tiče njega, mada postoje neke prepreke da se posao realizuje, o kojim ne bih sada.

Terzić je rekao da Zvezda zasad ne vidi u domaćim okvirima igrača koji bi mogao odmah da donese željeni kvalitet u igri.

- Za one najviše zahteve koje Zvezda ima, a to su uspesi u Evropi, ne vidimo igrača iz nekog od srpskih klubova koji može odmah da odgovori na te zahteve. Zvezda ima najbolji tim u poslednjih 20 godina, dva kvaltetna igrača po svakoj poziciji, i verujem da će biti i nezadovoljnih i sigurno će prštati. Navijači će užvati, cilj je Liga šampiona sledeće sezone.

Kada je reč o levom beku, to je i dalje najosetljivija pozicija u ekipi, jer prave alternative Rodiću nema ni navidiku.

- Teško je naći levog beka, Srbija kuburi sa igračima na toj poziciji i kad je reprezentacija u pitanju, zato nam i treba prostor za strance. U slučaju odsustva Rodića, verovatno će Gobeljić zauzimati tu poziciju - kaže Terzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    31. januar 2021 | 16:54

    Zna terza šta radi, podrška direktoru, napred zvezda...

  • Cc

    31. januar 2021 | 15:29

    Ako sa ovim timom ne udjemo u LS onda stvarno sramota

  • Nikola

    31. januar 2021 | 16:40

    Gobelju uvalitiGraficaru i izeti bilo kog levog beka,nece biti gori od njega....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA