Liverpul spustio Vest Hem na zemlju: Salah devet sati bio bez gola, onda za devet minuta dao dva

Liverpul je opet u igri za titulu, dugo je prvenstvo a na samo četiri boda su od vodećeg Mančester sitija koji ima i utakmicu manje

  • 0
Mohamed Salah, Mohamed Salah Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpul nisu samo u 21. kolu Premijer lige dobili Vest Hem u gostima sa 3:1, već i Muhameda Salaha koji je razbio negativan niz od devet sati bez gola tako što je postigao dva pogotka protiv "čekićara" - u razmaku od 11 minuta.

Liverpul je opet u igri za titulu, dugo je prvenstvo a na samo četiri boda su od vodećeg Mančester sitija koji ima i utakmicu manje. Očekivalo se da će ovo biti težak duel sa "redse" pošto je Vest Hem povezao četiri pobede u prvenstvu i čak se u jedno momentu našao na deobi četvrte pozicije koja vodi u Ligu šampiona.

Držali su se "čekićari" dobro, video se taj neslavni momenat u igri Liverpula kada strpljenje manjka, kao i realizacija, pa u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Ipak, u 57. minutu Salah dolazi do prosvetljenja. Egipćanin prima loptu na desnoj ivici šesnaesterca i u nekoliko dodira stvara taman toliko prostora da unutrašnjim delom stopala gađa i pogodi suprotni ugao gola Vest Hema.

Samo 11 minuta kasnije munjevita kontra posle kornera Vest Hema. Aleksandar Arnold ispucava loptu na levu stranu i pasom od 40 metara pronalazi Šaćirija koji iz prve ubacuje loptu na ivicu kaznenog prostora. Tamo se našao Salah koji je desnom nogom maestralnu primirio loptu i levom je samo ćušnuo pored Fabijanskog.

Da ne bi bio samo šou jednog čoveka, potrudio se Vajnaldum koji je šest minuta pre kraja susreta iskoristio asistenciju Firmina za velikih i nedostižnih 3:0.

Stari Vest Hem bi se samo prepustio porazu, ali to nije slučaj ove sezone, pa je u 87. minutu stigao centaršut Kresvela sa desne strane, lopta je prošla kroz šumu nogu i došla do Dosona koji iz tako male blizine nije mogao da promaši.

Idu tri boda u Liverpul, ali Jurgena Klopa može najviše da raduje povratak Salaha na stare staze, jer će mu biti kranje potreban u nastavku borbe za trofej.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA