Liverpul za 28 miliona evra završio paničnu potragu za štoperom poslednjeg dana prelaznog roka

Klop dobija željeno pojačanje u poslednjoj liniji odbrane

  • 0
Ozan Kabak, Robert Levandovski Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Liverpula biće jači u nastavku sezone za turskog štopera Ozana Kabaka iz Šalkea. Turski reprezentativac dolazi na Enfild kao pozajmljen igrač uz obavezu da ga Liverpul otkupi narednog leta za 28 miliona evra.

Takođe, Kabak će potpisati ugovor na pet godina.

Kabak je trenutno u medicinskom centru Šalkea kako bi završio lekarske preglede i kako bi mogao i zvanično stavi paraf na ugovor.

Turski štoper ima 20 godina i predstavlja budućnost turskog fudbala, za reprezentaciju svoje zemlje je odigrao sedam mečeva, a vrednost na Transfermarketu procenjuje se na 25 miliona evra.

Kabak je ponikao u Galatasaraju, odakle je najpre u januaru 2019. prešao u štutgart, a zatim već posle šest meseci za 15 miliona evra potpisao za Šalke.

Podsetimo, Liverpul kuburi sa povredama štopera gotovo čitave sezone. Van stroja su skoro čitave sezone Virdžil van Dajk i Džo Gomez, standardni štoperski tandem, povređeni su i Matip i Fabinjo, pa je često Klop morao da improvizuje sa Džordanom Hendersonom na štoperu, što se nije pokazalo kao najbolje rešenje.

Liverpul je poslednjeg dana prelaznog roka počeo panično da traži štopera na sve strane. Najpre je to trebalo da bude Duje Ćaleta Car iz Marselja, ali je njegov transfer stopiran na aerodromu, a nakon toga je u prvi plan izbio Ozan Kabak.

Liverpul je trenutno treći na tabeli Premijer lige, sa četiri boda manje od Mančester Sitija, ali ima i utakmicu više. Ova dva rivala se u nedelju sastaju u međusobnom okršaju, koji bi mogao da odredi dalji tok prvenstva i bitku za titulu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA