≫ 

Smejao se, mrštio, pa rekao "Za Partizan znaju u celom svetu": Promovisano najveće pojačanje Zvezde

Novi Italijan na Marakani oduševljen kako su ga saigrači dočekali

  • 39

Novi igrač Crvene zvezde Filipo Falko promovisan je na Marakani. Najveće pojačanje crveno-belih stiglo je na Marakanu za obeštećenje od milion evra, a prema rečima sportskog direktora Mitra Mrkele, ugovor je potpisan na dve i po godine.

- Falko može da igra na tri pozciije iza špica sa velikim uspehom, on je izuzetno tehnički potokovan, izuzetno jak u igri 1 na 1, biće ogromno pojačanje za naš napad i tim Dejana Stankovića. prošle sezone je igrao sjajno u Seriji A, ja bih voleo da takve igre ponovi i u Zvezdi - rekao je Mrkela na početku predstavljanja.

Falko ističe da je spreman fizički i da će mu biti potrebno neko vreme da uđe u takmičarski ritam kroz utakmice. Naglašava da je dočekan fenomenalno.

- Odlično sam dočekan, znao sam istoriju kluba, ali nisam očekivao ovakvu dobrodošlicu, kada sam došao u Tursku, momci su me fenomenalno dočekali, oduševljen sam - bile su prve reči Falka, koji nije želeo da mnogo priča o lošem rastanku sa Lećeom.

- U pravu ste, nisam se lepo oprostio od svog bišeg tima, razočaran sam, jer sam sa njima postigao velike stvari, ali sada neću da mislim o tome, želim da se fokusiram na svoj novi tim - istakao je Italijan.

Upitan je koliko poznaje Falćinelija i zbog čega je uzeo broj 11.

Filipo Falko, FK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

- Dijega poznajem od ranije, cenim ga kao saigrača, radujem se što ćemo igrati zajedno. Broj 11 sam uzeo jer je 10 zauzet, nosi ga Katai, 20 je takođe zauzet, a 11 sam uzeo jer je to dan mog rođenja.

Falko naglašava da je upoznat sa igrama srpskih fudbalera i da se posebno divio Dejanu Stankoviću kao igraču Intera.

- Što se tiče kvaliteta srpskih fudbalera, znam da je veoma visok, najviše se divim Dejanu kao najvećem igraču koji je sve što je moglo da se osvoji osvojio u Interu. On je pobednički mentalitet iz Italije preneo i ovde.

Filipo Falko, Dejan Stanković Foto: FK Crvena zvezda

Italijan kaže da mu je to što je dočekan sa velikim očekivanjima za nejga samo motiv više, kao i da je fizički potpuno spreman.

- Naravno da mi to predstavlja podstrek, mnogo sam uložio u igru da bih došao do tih kvaliteta koje imam, u svakom timu sam davao maksimum. Fudbal je za mene uvek bio zabava, nadam se da ću pružiti igru koja će zabaviti moju publiku. Što se tiče kondicije, sve vreme sam trenirao, nisam igrao utakmice, ali sam spreman, verujem da ću ući u ritam kada krenu utakmice.

Falka je nasmejalo pitanje o pesmi koju mu pevaju navijači Lećea.

- Što se tiče pesme, to mi je samo motiv više, znam da je mnoga deca pevaju, želim da u tom smeru nastavim - rekao je on, a potom se uozbiljio kada je čuo pitanje o glasinama da ima "težak karakter" i da bi, da nije tako, vredeo bar četiri miliona evra.

- Što se tiče vrednosti fudbalera, nije moje da to sudim, moj zadatak je da igram i zabavim se na terenu. Što se tiče mog karaktera, volim mir, ozbiljan sam i profesionalac, očigledno da osoba koja je to rekla o meni, nije neko sa kim sam se rastao u dobrom smeru - rekao je Falko.

Na kraju je Italijan dobio i pitanje o rivalitetu sa Partizanom i koliko je upoznat sa timom crno-belih.

- Da, znam za rivalitet sa Partizanom, znam da je to jedan od najvažnijih srpskih klubova i srećan sam što ću igrati sa Zvezdom na tom meču. Znam da za Partizan znaju i u Italiji, a Partizan je poznat u čitavom svetu.

Video: Novi Italijan na Marakani oduševljen kako su ga saigrači dočekali

Večeras u 20.45 Inter i Juventus igraju prvi polufinalni meč Kupa Italije. I jednima i drugima je Serija A prioritet, i pitanje je s kakvim će sastavima izaći na teren. Kvota na keca i na dvojku je ista – 2,70, iks je 3,15, a 0-2 gola 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Juventus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    2. februar 2021 | 14:43

    Svaka cast decko! Gospoda smo uvek bili, a ne ko ovi glodari cim dodje igrac kod njih prvo sto ga nauce je da mrzi Zvezdu.

  • Vratiće se rode

    2. februar 2021 | 14:04

    Svaka čast, tako se gospodski odgovara na pitanje o rivalu, ali zato ih na terenu pregazi...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. februar 2021 | 13:51

    Па помињу се, ту и тамо, као прве комшије евро и светског првака

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA