≫ 

Najluđa pobeda Barse: Katalonci gubili 2:0 do 88. minuta, pa dali pet golova za polufinale Kupa

Grizman spasilac

  • 0
barselona Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Barselone bili su na pragu senzacionalne eliminacije iz Kupa Kralja od Granade koja je do 88. minuta imala 2:0 "u džepu", ali je na kraju izgubila utakmicu 5:3 - u produžecima!

Neverovatan meč odigrala su ova dva tima u sredu uveče na "Los Karmenasu", a junak je bio dvostruki strelac i dvostruki asistent Antoan Grizman, mada je nezaobilazni Leo Mesi i ovog puta "upleo svoje prste" u trijumf Katalonaca, iako nije postigao gol.

Međutim, oba gola Barse, za 2:1, i za 2:2, stigla su posle gotovo preslikanih akcija koje je pokrenuo Argentinac, u oba slučaja je milimetarski precizno pronalazio Grizmana pred golom Granade, te je Francuz jednom pogodio mrežu, a drugi put asistirao Albi za gol - za dramatičnih i spasonosnih 2:2 u nadoknadi vremena.

Istina, kod tog prvog gola u režiji Grizmana golman Granade je morao bolje da odreaguje, ostao je ukopan na liniji, lopta ga je pogodila i završila u mreži.

Pogledajte taj momenat.

Pogledajte i gol koji je usledio nedugo potom: identično dodavanje Mesija, ubacivanje Grizmana duboko u kazneni prostor Granade i asistencija za Albu.

Drame je bilo i u produžecima, iako je Barsa brzo i preokrenula na 3:2 preko sjajnog Grizmana, ali je Fede Viko pogodio sa penala - za 3:3.

Ipak, do kraja je do izražaja došao suvi kvalitet Katalonaca koji imaju u svojim redovima, a ne zove se samo Mesi. De Jong je pogodio za 4:3, asistirao mu je Grizman, a tačku na ovaj zaista spektakularan meč stavio je svojim drugim golom večeras Đordi Alba.

antoan grizman Foto: Tanjug/Ap

Pored Barse, u polufinale Kupa plasirali su se Sevilja i Levantse, a četvrti polufinalista biće poznat posle duela Atletik Bilbao - Betis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA