Hrvati već kukaju na VAR, "pljušte" saopštenja klubova, brojne sudije suspendovane zbog grešaka

Nije se napredni sistem vieo tehnologije baš najbolje "primio" u komšiluku

  • 6
Var, var tehnologija, var soba, sudija Printskrin: Youtube/FIFATV

Sistem za video nadzor utakmice hrvatske elitne lige nije se pokazao kao najbolje rešenje, barem ne još, sudeći prema sve češćim pritužbama na isti od strane aktera najjačeg fudbalskog šampionata u našem komšiluku. O tome svedoči podatak da se gotovo iz kola u kolo igrači, klubovi i funkcioneri žale na određene propuste arbitara i VAR sistema, za koji kažu da se ne upotrebaljava onako kako bi trebalo.

- Zagrmeo je Slaven Belupo, pa Gorica prošlog vikenda nakon poraza od Dinama, pa Zoran Mamić nakon derbija sa Hajdukom, a onda još jače Damir Mišković (čelnik Rijeke, prim. aut). Ni novo kolo HNL-a nije prošlo bez VAR cirkusa, bez sudijskih repova koje je upravo uvođenje VAR-a trebalo ukloniti. A, zapravo, donelo je još veće - piše portal 24.sata.

Na "hlađenje" zbog grešaka su već poslate sudije Mario Zebec, Igor Pajač i Marko Matoc, a kako stvari stoje, lista će se još proširiti i ko zna kako bi danas izgledala tabela HNL-a da je VAR korišćen kako treba i zbog čega postoji, kaže se u tekstu ovog hrvatskog portala.

Psolednja sporna odluka desila se na haotičnom meču Rijeka - Šibenik, posle koje je ponovo dovedeno u pitanje upotrebe VAR sistema.

Meč je završen nerešeno golom u 100. minuti utakmice. Nema koji ugao nisu pregledali arbitri pa dosudili kazneni udarac domaćinima kojima su prethodno poništili još dva penala, pa i dva gola, a jedan, Jatekeov, nije trebali...

Potpuni cirkus!

Posle svega viđenog nije ravnodušan mogao ostati prvi čovek Rijeke Damir Mišković.

- Nemam što reći glavnom sudiji, on je svoje na terenu odradio dobro. Međutim, VAR sudija Gabrilo bio je sramotan, upropastio je svojim nerazumnim odlukama jednu dobru utakmicu. Kako je moguće da on sam odluči da ne prizna pogodak Jatekea zato što je Kulenović u pasivnom ofsajdu? Neverojatna odluka, koja nije slučajna nego direktno - namerna. Tu ne pričamo o greški, to je zloupotreba ovlašćenja VAR sudije. Nakon takvog gafa ne zaslužuje više nikad biti sudija, kao ni VAR sudija - govorio je prvi čovek Rijeke.

Mišković je podsetio na još neke sporne odluke na štetu njegovog kluba koje su direktna greška VAR sudija.

- Nama u Varaždinu ne priznaju čisti gol zbog ofsajda koje nije bilo. Kako je moguće da ljudi u VAR sobi ponište gol koji je čist. Kompjuterske linije pokažu da je čist, a oni kažu ofsajd? Ko će mi objasniti kako je to moguće? Jović nam ne svira čisti penal protiv Gorice, a VAR soba ćuti. Znate li ko je sedeo u VAR sobi. Opet Gabrilo! E sada je dosta...

Koliko je VAR sistem trenutno na zlom glasu u Hrvatskoj svedoči i nedavno saopštenje zagrebačkog Dinama posle derbiaj sa Hajdukom. "Modri" su pisali saopštenje nezadovoljni nekim sudijskim odlukama, i VAR sudijama, iako su pobedili večitog rivala 3:1.

Podsećamo da bi VAR sistem trebalo da bude implementiran u Superligu Srbije od naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. februar 2021 | 15:49

    Kod nas ce onda sudije da padaju redovno na zvedinim utakmicama

  • Nscz

    4. februar 2021 | 16:10

    Pa nama samo pored grobara fali i Var. oni i ovako kradu i otimaju. Sviralo bi im se i sta treba i sta ne treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA