≫ 

Liverpul ne može u Nemačku na meč Lige šampiona: Pet predloga za rešenje je u opticaju

Nemačka je zabranila letove iz Velike Britanije i ulazak njihovih građana

  • 2
FK Mančester Junajted - FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Nemačka ima četiri predstavnika u nokaut fazi Lige šampiona koja počinjeć za 16. februara, ali je problem sa organizacijom mečeva. Njihova država je zabranila dolazne letove iz Velike Britanije, pa Liverpul koji je protivnik RB Lajpciga ne može da doputuju na mečeve!

Zato UEFA zahteva da se pronađu alternativna rešenja.

Jedno od njih je da se oba meča odigraju u Engleskoj, ali pitanje je onda kako bi se tim Lajpciga vratio u Nemačku. Oni bi morali da traže specijalnu dozvolu od Nemačke, što verovatno ne bi bio problemi, ali je takva dozvola Liverpula već odbijena.

Druga opcija da se prvi meč igra u Londonu, na za sada neimenovanom stadionu čijeg su vlasnika već kontaktirali. Treća je da se utakmica odigra negde u kontinentalnom delu Evrope. Četvrti predlog predlog je da se zamene domaćinstva, odnosno da prvo domaćin bude Liverpul, ali je pitanje da li bi to bilo trajno rešenje i da li bi Englezi pristali na to.

Na kraju, postoji  i peta opcija da RB Lajpcig, ukoliko ne pronađe zamenski stadion u naredna četiri dana, izgubi prvi meč službenim rezultatom. Nakon toga bi u revanšu morao da juri tri gola zaostatka na Enfildu. Gotovo nemoguća misija...

Podsećamo, grupnu fazu su pored tima iz RB Lajpciga prošla i ostala tri nemačka predstavnika. Bajern iz Minhena će igrati protiv Lacija, Borusija iz Dortmunda protiv Sevilje, a njihov imenjak iz Menhengladbaha ima ideju da Mančester siti dočeka u Danskoj!

Video: Klop o srpskim psovkama koje je naučio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤦

    4. februar 2021 | 21:51

    Чуј немогућа мисија, три гола заостатка 😄

  • ...

    5. februar 2021 | 00:00

    Zamena domaćinstva, najbolja i najrealnija opcija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA