≫ 

Tuhel doneo čarobni napitak u Čelsi, preporođeni Plavci naneli Murinju treći vezani poraz

Od dolaska nemačkog trenera na klupu umesto Lamparda, ekipa bez primljenog gola u tri utakmice

  • 1
Tottenham, Chelsea Foto: Tanjug/AP

Navijači Čelsija sada se verovatno pitaju kako klub nije ranije reagovao i smenio Lamparda, pod kojim je ekipa delovala sasvim prosečno, a sada, po dolasku Tomasa Tuhela, bije koga stigne, i to bez primljenog gola. "Plavci" su u trećoj utakmici pod komandom bivšeg trenera Pari Sen Žermena savladali Totenhem u gradskom derbiju, rezultatom 1:0, i nastavili preporod koji je krenuo upravo sa dolaskom novog šefa.

Čelsi sa Tuhelom deluje baš onako kako se i očekuje od tima sa takvim igračkim potencijalom, koji je, za razliku od Lamparda, Nemac uspeo da izvuče iz svakog pojedinca.

Ovog puta iskočio je kao strelac Žoržinjo, pogodio je iz penala u 24. minutu, te tako kaznio "Pevce" za glupost Dajera i njegov nespretan prekršaj nad Timom Vernerom. Nemac je u kaznenom prostoru uspeo da se izbori za loptu u duelu sa Dajerom, ovaj je bio na zemlji i u tom inferiornom položaju sapleo napadača gostiju.

Međutim, utisak je da je to bio previše naivan potez, jer Verner nije imao otvorenu poziciju da direktno ugrozi gol Totenhema koji je u toj situaciji bio dobro branjen.

Kako bilo, sudija je pokazao na belu tačku odakle je Žoržinjo mirno pogodio za vođstvo, ispostaviče se i za pobedu Čelsija

Tottenham, Chelsea Foto: Tanjug/AP

Čelsi je bio bolji rival u većem delu utakmice, prvo poluvreme naročito, dok je Totenhemu pripalo poslednjih petnaestak minuta, kada su gosti, i uz mnogo sreće, uspeli da sačuvaju prednost.

Bili su igrači Totenhema na velikim mukama u nekoliko situacija, atakovali su "Pevci", pojačani sa klupe Lamelom i Lukašom Mourom, ali od silne navale na gol, na kraju nije bilo ništa. Mendi je sačuvao svoju mrežu, mada je blizu kapitulacije bio pet minuta pre kraja kada je samo pogledom ispratio loptu koja je prohujala tik uz stativu posle udarca glavom Vinisijusa.

Nije bilo povređenog Kejna da takve situacije reši kako on ume, sa mnogo više rutine, koja, očito, nedostaje njegovim saigračima koji su večeras pretrpeli drugi uzastopni poraz na svom terenu, a treći uzastopni.

Čelsi je sada i pretekao Totenhem na tabeli, sada je šesti sa 36 bodova, tri više od "Pevaca" koji su, uz meč manje, pali na osmo mesto.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷

    5. februar 2021 | 00:10

    Још да објасни земи одакле долази и какав менталитет треба да има, биће то добро!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA