Stanojević: Evo zašto nije došao napadač, klub odbio ponudu za Sumu, svaki igrač bolji za 30 odsto

Trener crno-belih ističe da je iskristalisao startnu postavu za meč protiv Napretka

  • 18
163. Večiti derbi Foto: Nikola Tomić

Partizan je verovatno žalio što se jesenji deo sezone okončao u trenucima kada je ekipa povezala osam uzastopnih pobeda i počela da “raste” i u igračkom smislu i na planu samopouzdanja, ali je taj zimski predah imao i svoje prednosti, a to je uigravanje po “notama” Aleksandra Stanojevića za kojim su crno-beli vapili.

Pripreme su završene, neke stvari su iskristalisane, neki odgovori su, pak, došli sami po sebi, kroz rad i borbu za mesta u startnih 11, pa će i stručnom štabu svakako biti lakše da postavi ciljeve pred fudbalere, kojima više niko, kako god se zvali i prezivali i kakav god CV imali, ne garantuje mesto u timu ako ga ne zasluže.

Prvi veliki ispit u takmičarskom fudbalu tim iz Humske očekuje sutra (17.00. Arena sport), kada u goste dolazi Napredak predvođen Milanom Đuričićem, doskorašnjim pomoćnikom Sava Miloševića u stručnom štabu Partizana.

Crno-beli su podrobno ispratili Kruševljene u Turskoj, pokušali da dokuče šta se promenilo pod Đuričićevim vođstvom, ali, kako kažu, najbitnije je da Partizan bude pravi, jer onda rival preko puta nije previše važan.

Upitan da li je tokom priprema u Turskoj “parni valjak” dobro “podmazan ili još negde škripi. Trener Stanojević je rekao:

- Krenula je tenzija kada smo došli u Beograd. Svi smo zadovoljni, spremni, sem Nemanje Stevanovića, koji je zaradio povredu ramena. Dolazi nam Napredak, klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan, sa trenerom koga cenim. Uvek je teška ta prva utakmica, ali moramo biti fokusurani do kraja. Dobro smo podmazani, zadovoljan sam, a videćemo da li škripi kada krene utakmica.

Predstavlja li vam problem činjenica da trener Napretka Milan Đuričić u dušu poznaje dvakog igrača Partizana?

- Isto sam odgovarao prošli put, pa bolje da ne odgovaram.

Jeste li zadovoljni pripremnim periodom i da li ste možda očekivali još neko pojačanje?

- Veliki broj igrača smo doveli letos i zato sada nismo forsirali. Bilo je najava da će neki igrači otići, bilo je i ponuda, ali nisu otišli. Imali smo rešenja za napadača, pa i za zadnjeg veznog, ali nismo želeli da gomilamo i ostavili smo to za jun mesec.

Od kog igrača očekujete da zablista u prolećnom delu sezone?

- Mislim da smo svi bolji za 20, 30 posto, ali ćemo videti ko će da iskoči.

Slobodan Urošević Foto: Marko Jovanović

Kada ćete moći da računate na Slobodana Uroševića i golmana Aleksandra Popovića s obzirom na činjenicu da nisu prošli pripreme usled obaveza u reprezentaciji Srbije?

- Preskočili su pripreme, sada tek treba da ih adaptiramo i idemo korak po korak za njima dvojicom.

Realizacija je tokom prvog dela sezone bila najveća boljka vašeg tima. Verujete li da je tokom rada na pripremama taj problem stavljen “ad akta”?

- To nikada ne možete da predvidite. Zadovoljan sam ako dobro igramo, stvaramo šanse. Bitno je da smo na terenu pravi, jer više volim da stvaramo šanse, a golovi dolaze iz samopouzdanja celog tima.

Doživljavate li mečeve, odnosno timove koje vodi Milan Đuričić kao dodatni motiv, jer ste pre serije pobeda doživeli poraz upravo od Radničkog, na čijoj je klupi tada sedeo?

- Drugi su to rivali... Taj meč u Nišu je specifičan, bili smo dosta bolji, ali je otišlo u drugom smeru. Sada je, pak, drugi rival u pitanju i sasvim drugačiji meč. Naša forma je drugačija, okolnosti, a što se tiče revanšizma nikada ga nema u mojim mislima.

Milan Đuričić Đumi Milan Đuričić, trener Napretka, koji je dugo radio u Partizanu; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Napredak pod Đuričićem u Turskoj nije bio efikasan, ali ga je karakterisala i dobra odbrana. Koliko su vam ti podaci značili u pripremi meča?

- Igrali su čvrsto i tvrdo, ne znate u kom su oni stadijumu bili na pripremama u momentima kada su igrali mečeve, pod kojim opterećenjem su igrali, gledali smo sve njihove utakmice, ali ništa to ne znači, rezultat u prpremama može da vara.

Bonus igrači – Svetozar Marković, Nemanja Jović i Nikola Štulić su imali probelem sa povredama u završnici priprema. U kojoj meri su sanirane i ko je najbliži startnoj postavi od igrača ispod 21 godine?

- Štulić se tek oporavio, pa su bliži Marković i Jović.

Postoji li generalno dilema u vezi sa prvim timom, jer ste i sami u Turskoj isticali da se dosta igrača namtnulo i da vas čekaju slatke muke?

- Jesam, rešio sam, ostaje samo to da se vidi u kakvom je stanju Miljković.

Poredeći sa jesenjim delom sezone, šta je to Partizan konkretno unapredio u igri tokom zajedničkog rada tima u proteklih mesec dana?

- Svaki igrač je podigao nivo forme, samim tim smo dobili veći fond igrača koji konkurišu u timu. Dobili smo još pet, šest igrača, pojačali intenzitet u fazi odbrane i napada. Kada se malo zakuva, posle nekoliko mečeva, moći ćemo da analiziramo u detalje.

U smiraju prelaznog roka crno-beli su angažovali i drugog igrača – Nikolu Terzića iz Čukaričkog. Šta ga je konkretno preporučilo Partizanu i gde ga vidite tokom proleća bez priprema sa ostatkom tima?

- Hendikep je što nije prošao pripreme. Mi smo ga očekivali u junu, jer mu je isticao ugovor. Preporučili su ga lakoća postizanja golova, iako je slabija konkurencija u Prvoj ligi. Drugo, koristi levu nogu, a takvi su retki, čak i kod nas trenutno u školi. Ali, polako sa njim, mlad je igrač u pitanju.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    5. februar 2021 | 14:53

    Samrok Stanoje pricas nam pricu za laku noc.Odlazi I povedi V V. V

  • sims

    5. februar 2021 | 14:50

    Jos dva kola pa kreće Priča kako se okrece kupu,pa kriv ceo svet...

  • Дража

    5. februar 2021 | 15:39

    Па како ономад после Рубина каже да многи играчи не заслужују дрес партизана, а сад сви 30% бољи?! 🤔😂🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA