≫ 

Sve o meču Partizan - Napredak: Ko je favorit, od koga preti najveća opasnost i ko sudi u Humskoj?

U poslednjih deset mečeva Kruševljani su tradicionalno nezgodni za crno-bele

  • 13
Birbas Natho, FK Partizan, FK Napredak Foto: MN Press

Jesenji duel Partizana i Napretka u Kruševcu doneo je tenziju na terenu i preokret u korist gostiju iz Beograda, dve teške povrede - golmana Mladena Živkovića i Lazara Markovića, koji su se sudarili, a okončan je pobedom crno-belih 3:1, sa kojom se domaćini danima posle nisu mirili.

I nije to slučaj samo u prethodnoj utakmici, Partizan i Napredak jednostavno imaju "istoriju" rivalstva u poslednjih nekoliko godina, koja je jednima nekoliko puta stala na putu ka tituli, a druge slala i u niži rang takmičenje, pa se i u današnjem meču očekuje, pre svega, dobar fudbal, pa i da se pomalo "zakuva"...

Tim pre što su i Beograđani i Kruševljani u međuvremenu promenili trenere, koji su se takođe odmerili jesenas, s tom razlikom da je Milan Đuričić tada predvodio Radnički iz Niša i uspeo da savlada crno-bele pod Aleksandrom Stanojevićem, u jednom od bitnijih mečeva prvog dela, kada je Partizan propustio priliku da se približi lideru na tabeli.

Telegraf vam donosi niz činjenica koje karakterišu dsanašnju utakmicu dva tima.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između Partizana i Napretka se igra od 17.00 časova na stadionu u Humskoj, a obezbeđen je i direktan TV prenos na Areni sport 1.

U kakvom raspolođenju dočekuju utakmicu?

Prva utakmica u takmičenju, posle priprema, uvek je teška za timove, ali ako je suditi po optimizmu trenera Aleksandra Stanojevića, Partizan u dobrom raspoloženju dočekuje Napredak sa gotovo svim raspoloživim snagama.

Zimske pripreme su bile prilika da Stanojević konačno sprovede sve svoje ideje u delo, da razigra veći broj igrača i omogući rotaciju koja bi Partizanu donela prevagu o odnosu na rivale. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su crno-beli okončali jesen sa osam uzastopnih pobeda, što ih verovatno još uvek "drži"...

Napredak je u zoni ispadanja i Milan Đuričić Đumi je treći strateg u sezoni sa kojim Kruševljani traže sigurnu luku. Pre toga su to pokušali Dragan Ivanović i Goran Stevanović, koji je donekle stabilizovao ekipu, ali je na polusezoni odlučio da ode. Ekipa je takođe donekle promenjena, a pripreme u Turskoj su "demaskirale" Napredak koji teško daje golove, ali ih teško i prima, što će Patrtizanu svakako biti izazov.

Međusobni skor?

U poslednjih deset mečeva, računajući i jedan meč u Kupu Srbije, međusobni bilans dva tima je izjednačen i to je upravo govori u prilog o rivalstvu Partizana i Napretka. U minule četiri godine dva tima su četiri puta remizirala, tri pobede imaju crno-beli i isto toliko Kruševljani. Ukupni skor je na strani kluba iz Humske, međutim, uspesi se više vezuju za period do 2013. godine, kada je Partizan bio dominantan.

Zdravstveni bilten?

Partizan u današnjoj utakmici ne može da računa na Nemanju Stevanmovića, koga očekuje operacija ramena, potom Nikolu Štulića, koji se oporavlja od povrede kolena zarađene na treningu u Turskoj, a pod znakom pitanja je i Aleksandar Miljković, koji nije prošao kompletnu fazu priprema. Na sve to, crno-beli ne mogu da računaju ni na novajliju Marka Živkovića zbog žutih kartona koje je sa sobom "doneo" iz Voždovca.

Najveća opasnost?

Osnovna razlika u igri Partizana, u odnosu na jesenji deo sezone, svakako je činjenica da je u timu razigrano mnogo više igrača i da trener Stanojević na raspolaganju ima bolji napadački arsenal. Napredak svakako treba da strepi od Takume Asana, koji je u golgeterskoj seriji, od Holendera, koji se nametnu kao dobro rešenje u završnici, tandema Suma - Bajbek od koga se takođe mnogo očekuje.

Žan Kristof Bajbek Foto: Arena Sport

Što se Napretka tiče, ključno je pitanje da li su novajlije Zonjić i Tomić spremni za duel sa crno-belima, jer su tek nedavno pristupili ekipi, a ukoliko jesu, to će svakako biti veliki plus za goste, koji najavljuju i plejadu mladih fudbalera.

Ko je favorit na kladionicama?

Kladionice ulogu favorita pripisuju Partizanu, čija pobeda se vrednuje kvotom 1.18 ili 1.20. Remi iznosi od 5.50 do 6.75, a uspeh Napretka može da donese ozbiljnu zaradu hrabrima, jer se uloženo množi kvotom od 12.00 do 14.00.

Ko sudi utakmicu?

Duel između Partizana i Napretka poveren je arbitru Milošu Milanoviću, a pomagaće mu Jovan Grujić i Miloje Milićević.

Reč aktera

Aleksandar Stanojević, Partizan:

- Spremni smo za meč sa Napretkom, veoma sam zadovoljan kako smo odradili pripreme, ali prva utakmica je uvek teška i moramo da budemo fokusirani. Imaju iskusnog šefa stručnog štaba, koga izuzetno cenim. To je klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Igrali su pripremne utakmice sa malo golova. Prva utakmica je uvek teška, posle priprema je uvek teško, ali verujem da ćemo biti na očekivanom nivou.

Milan Đuričić, Napredak:

- Partizan je izazov i ne treba igrači da se motivišu za tu utakmicu. Pokušao sam da spustim loptu na racionalan način. Šest ekipa ispada, posle imamo tri utakmice protiv ekipa koje su naši direktni konkurenti u borbi za opstanak i naglasak je na tim utakmicama. Naravno da se nećemo predati. Pokušaćemo sve, ali nećemo dozvoliti da nam ekipa izgori, pa da posle poklonimo bodove Javoru.

Očekivani sastavi

PARTIZAN: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Brežančić, Zdjelar, Šćekić, Asano, Jović, Natho, Holender.

NAPREDAK: Jordanov, Marinković, Kostić, M. Milovanović, Spremo, Marjanović, Laban, Čečarić, Milunović, Kočić, Milunović.

Partizan otvara prolećni deo sezone danas (17.00) protiv Napretka u Humskoj, i želi da nastavi sa serijom pobeda s kraja jeseni. Kvota na keca je 1,20, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,93. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Napredak.

Video: Stanojević: Spremni smo, ali prva utakmica je uvek teška

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    6. februar 2021 | 11:59

    Jaoo kako li ce bez claba uprave danas kako bez belivuka....?

  • Nusknvp

    6. februar 2021 | 12:33

    Vracaj to za Zagreb

  • Nscz

    6. februar 2021 | 12:45

    A sto nije delegiran Danilo Grobari Cokot Grujic da sudi? Sta ako krene po zlu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA