≫ 

Milioneri sve dalje od Lige šampiona, Leverkuzen je ponovo onaj pravi, a za Lajpcig nema problema

Borusija Dortmund poražena na gostovanju Frajburgu

  • 0
Borussia Dortmund, Borussia Moenchengladbach Foto: Tanjug/AP

Vreme je da neko upali crvenu lampicu u Dortmundu. Nešto očigledno ne ide. Nakon četvrtog neuspeha na poslednjih pet utakmica, ekipa Borusije skliznula je na šesto mesto na tabeli, sa mogućnošću da do kraja kola ode i van mesta koje trenutno garantuju Evropu. Danas ih je u gostima savladao Frajburg, koji je sa dva gola u pravo vreme postavio temelje velikog trijumfa – 2:1 (2:0).

Dortmund je u prvom poluvremenu propustio priliku da preko Emrea Čana i Erlinga Halanda dođe do prednosti, ali kada to već nisu uradili stigla je kazna odmah po povratku sa odmora. U 49. minutu je Vu-Jeong Jeong šutirao sa ruba kaznenog prostora i pogodio levu stativu.

A ako to nije bio dovoljan šok, još veći je usledio samo tri minuta kasnije. Džonatan Šmit je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Borusije tu loptu ispustio iz ruku i ona je završila u mreži.

Do kraja meča videli smo potpunu ofaznivu gostujućeg sastava koji je želeo da dođe bar do boda. U 63. minutu je Jusufa Mukoko šutirao van šesnaesterca i pogodio je levu stativu, a više sreće je imao u 76. minutu kada mu je Haland lepo dodao loptu, a ovaj smanjio na 2:1. U nadoknadi vremena je Mukoko mogao da bude heroj, ali je Florijan Miler ipak odbranio njegov udarac.

Najefikasnije je bilo u Leverkuzenu, gde je domaći tim „spakovao“ petardu Štutgartu. Već na poluvremenu je bilo 2:0 posle dva gola Kerima Demirbaja u 18. i 31. minutu, da bi u nastavku Saša Kalajdžić smanjio na 2:1 posle pet minuta aktivne igre.

U 56. minutu je Baili povisio na 3:1, a Virc je nekih deset minuta kasnije rešio pitanje pobednika novim golom za domaći sastav. Do kraja smo videli još po jedan pogodak na obe strane, prvo je pogodio Kalajdžić za goste u 77. minutu, a tačku na sve je stavio Grej koji je u 84. minutu „oglasio“ petardu.

Lajpcig se nije mučio protiv fenjeraša, kojem je u gostima dao tri gola. Šalkeu se sve više bliži Cvajta, koju su ruku na srce i zaslužili posle zaista loših partija ove sezone. Strelci za gostujući tim na današnjem meču bili su Mukijele, Sabicer i Orban.

U preostala dva susreta, Volfsburg je u gostima savladao Augzburg uz golove Verghorsta i Bakua, dok je Majnc kod kuće pobedio je Union Berlin minimalnim rezultatom, pogotkom Nijakatea u 22. minutu.

BUNDESLIGA – SUBOTA

Augzburg – Volfsburg 0:2 (0:1)

Bajer Leverkuzen – Štutgart 5:2 (2:0)

Frajburg – Borusija Dortmund 2:1 (0:0)

Majnc – Union Berlin 1:0 (1:0)

Šalke – RB Lajpcig 0:3 (0:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA