≫ 

Gol sezone u Engleskoj: Kapiten Sautemptona probušio mrežu Njukasla sa 30 metara

Još jedan maestralni potez Džejmsa Vord Prausa

  • 2

Sautempton se posle debakla na Old Trafordu i poraza od 9:0 od Mančester junajteda, ovog popodneva "oporavljao" na gostovanju u Njukaslu, ali uzalud, poražen je sa 3:2 u meču 23. kola Premijer lige.

Ipak, utakmica na Sent Džejmsovom parku ostaće upamćena po retko lepom golu koji je postigao jedan od najboljih fudbalera ovog tima Džejms Vord Praus.

Englez je u 48. minutu postigao možda i pogodak sezone tako što je majstorski izveo slobodan udarac sa blizu 30 metara, a sjajni golman kakav je Darlou na golu Svraka nije imao šanse da dohvati loptu.

Bio je to i poslednji pogodak na meču, iako je Sautempton čak 40 minuta dominirao i imao igrača više zbog isključenja Džefa Hendrika. Brojne prilike koje su gosti stvorili ostale su neiskorišćene.

Njukasl je u prvom poluvremenu stigao do prednosti od 3:1 pogocima novajlije iz Arsenala Viloka u 16. kao i Migela Almirona koji je pogađao dva puta u 26. i 45. minutu.

Strelac za goste bio je novajlija iz Liverpula Takumi Minamino koji je sa nekoliko dobrih poteza nagovestio da bi mogao da bude dobro pojačanje za Svece u nastavku sezone.

U drugom meču popodnevnog programa Brajton je otkunuo bod u Barnliju (1:1). Poveli su gosti preko Luisa Danka u 36. minutu, da bi remi domaćinu doneo Gudmundson u 53. minutu.

Ovim remijem Brajton je produžio seriju na pet vezanih utakmica bez poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Brđani poveli u Inđiji golom Kamenovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA