≫ 

Spektakl na Old Trafordu! Kalvert-Luin u nadoknadi zadao udarac šampionskim ambicijama Junajteda

Everton kući nosi bod posle sjajne utakmice

  • 6
Dominik Kalvert-Luin Foto: Tanjug / AP

Ma šta smo mi to upravo gledali na Old Trafordu?! Kakav spektakl su nam ove večeri podarili Mančester junajted i Everton. Sve je mirisalo na pravu premijerligašku utakmicu, jer videli smo borbu želju, lepe golove, a na kraju i podelu bodova u spektakularnoj završnici koju je krunisao Dominik Kalvert-Luin golom za izjednačenje – 3:3 (2:0).

Kakvo je prvo poluvreme odigrao Mančester junajted, činilo se da se pitanje o pobedniku neće ni dovoditi u pitanje. Đavoli su imali potpunu inicijativu protiv Evertona, koji je uspeo da uputi samo jedan šut ka golu domaćina. I već negde na polovini prvog dela igre, odnosno u 24. minutu je Edinson Kavani postao dželat Karamela, pošto je glavom sjajno reagovao na centaršut Markusa Rašforda i poslao loptu u gol.

Sam kraj prvog poluvremena doneo nam je nova uzbuđenja, ali i novi pogodak. Prvo je u 43. minutu Fred šutao sa ivice kaznenog prostora neprecizno, da bi samo dva minuta kasnije Bruno Fernandeš takođe van šesnaesterca „odapeo“ po lopti i duplirao prednost domaće ekipe. Pokušao je do pauze Kalvert-Luin da barem smanji na 2:1, ali je njegov šut otišao pored desne stative.

I taman kada pomislite da ste Everton „ugušili“, on se probudi. Tim Karla Anćelotija je napravio veliki povratak za samo sedam minuta igre u nastavku. Prvo je u 49. minutu Dominik Kalvert-Luin sjajno šutirao, golman Đavola je odbranio njegov šut, ali je Abdulaje Dukure naleteo na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu.

A tri minuta kasnije – Hames Rodriges ili Džejms, kako vam draže. Ponovo je Kolumbijac pokazao zbog čega je doveden u Everton, prošao je kroz odbranu nakon sjajnog pasa i veoma preciznim šutem poravnao je rezultat na Old Trafordu.

Logično, usledila je kontraofanziva Mančester junajteda. Prvo su u 58. minutu tražili penal nakon igranja rukom u kaznenom prostoru, a pet minuta kasnije je Robin Olsen uspeo da odbrani veoma dobar šut Markusa Rašforda i da ga skrene u korner.

Međutim, odbrane nije bilo u 70. minutu posle kornera, koji inače treba da predstavlja jaču stranu Evertona. No, Skot Mektominej se u tom trenutku najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i sa peterca je loptu prosledio u mrežu. Mogao je potom Markus Rašford nekih sedam minuta kasnije da izjednači, no i taj šut je otišao van okvira gola.

Najbolju priliku za izjednačenje, činilo se, Everton je imao u 87. minutu kada je Luka Dinj pogodio levu stativu. Međutim, Karlo Anćeloti kao da je doneo neki novi „zadah“ u tim Evertona, jer...

Igrao se peti minut nadoknade. Mnogi bi rekli da su sve lađe potonule za većinu ekipa, a onda se niotkuda pojavio Dominik Kalvert-Luin. Sjajni napadač Karamela je došao do pogotka i tako doneo ogroman bod Evertonu na Old Trafordu.

Karamele su sada šeste na tabeli sa 37 poena i dve utakmice manje od petoplasiranog Vest Hema, koji ima i dva boda više, dok je Junajted drugi sa 45 poena, dva manje od Sitija i sa dve utakmice više.

PREMIJER LIGA - SUBOTA

Aston Vila - Arsenal 1:0 (1:0)

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

Njukasl - Sauthempton 3:2 (3:1)

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester junajted - Everton 3:3 (2:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    6. februar 2021 | 23:11

    bruka i sramota...lindelof, megvajer i fred ako imaju obraza, da napuste klub odmah!!! a plus sudija koji je produzio utakmicu i nakon isteka nadoknade....GGMU

  • Milorad

    6. februar 2021 | 23:13

    Ovaj Mancester nikad nista nece osvojiti vise... Dobiju Sautempton 9:0, pa sa Evertonom nereseno, sledecu ce da izgube. Nisu pouzdani

  • Đavo😈

    6. februar 2021 | 23:22

    Problem je definitivno u odbrani! Džabe napad igra dobro I postigne tri gola protiv dobre ekipe, kada odbrana primi gol od svake! Jedino ko vredi iole pozadi je Van Bisaka, čak je počeo I da igra malo ofanzivnije I da deli asistencije što je danas važno za beka. Ostali u defanzivi očajni, De Gea definitivno van forme I zato treba dati priliku Hendersonu. Megvajer I Lindelof treba da pakuju kofere I da idu iz ekipe. Mora odbrana da se popravi, inače neće ništa osvojiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA