≫ 

Ne može u Nemačkoj, može u Budimpešti: Liverpul gostuje Lajpcigu na 370 kilometara od Beograda

Ipak, utakmica će biti odigrana bez prisustva navijača

  • 1
FK Liverpul - FK Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Nemačke vlasti nisu dozvolile Lajpcigu da ugosti Liverpul na svom stadionu zbog najnovijih propisa vezanih za zaustavljanje širenja koronavirusa. Klub iz Engleske nije prepoznat kao „specijalan slučaj“ prema pravilniku, pa je o svemu obaveštena UEFA sa kojom je Lajpcig morao da pronađe novog domaćina ovog meča.

Odluka je danas donesena i Liverpul će igrati u našem komšiluku, odnosno svega 370 kilometara od glavnog grada Srbije. Budimpešta je stanica na kojoj će se Redsi i Bikovi sukobiti u borbi za prolaz u narednu fazu, a kako stvari stoje, meč će biti odigran bez prisustva publike na stadionu „Ferenc Puškaš“, 16. februara.

Revanš je na programu 10. marta na Enfildu, što znači da će se nemački klub nadati da će mu stadion u prestonici Mađarske biti taličan. Na ovom terenu je na samom početku sezone održana „probna“ utakmica na kojoj je publika po prvi put puštena na stadion od početka pandemije, na okršaju Superkupa Evrope između Bajerna i Sevilje.

Ostaje žal što će publika, delom iz Srbije, biti uskraćena da otputuje u Budimpeštu i uživa u dvoboju dva kvalitetna evropska kluba. Nadamo se da će se situacija sa pandemijom što pre smiriti, pa da se, pre svega ostalog, vratimo i na terene u Srbiji.

Video: Stanković: Teško gostovanje u Pazaru, najvažniji bodovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    7. februar 2021 | 20:24

    Ma Lajpcigu je bitno da ne izgube u Madjarskoj. Na Enfildu Liverpul u poslednje vrijeme i onako ne moze nikoga pobijediti. ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA