≫ 

Siti rasturio Liverpul u paramparčad, sumrak Alisona za kraj šampionske nade Redsa!

Brazilski golman direktno odgovoran za dva gola "Građana" na "Enfildu", gosti slavili 4:1 i izdvojili se na čelu tabele Premijer lige

  • 6
FK LIverpul, Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula su taman zaboravili na horor intervencije grešnika Lorisa Karijusa, ali ih je u nedelju popodne Alison Beker podsetio na taj tako mučan košmar, i to u kakvom trenutku po klub. Liverpul je poražen na svom terenu od Mančester sitija 4:1, izgubio je sasvim sigurno ovim porazom i trku za titulu, poljuljan im je i ponos pomalo, a kako stvari stoje, imaće do kraja sezone silne muke da se održe i u najbolja četiri tima na tabeli.

Na 1:1 možda je Liverpul i mogao da ostane "u životu" u ovoj utakmici, živnuo je posle Salahovog gola iz penala, međutim dva ekspresna kiksa, potpuno atipična za Bekera, pacerska, "ubila" su utakmicu, Gindogan i Sterling su kažnjavali Brazilca 73. i 76. minutu, a onda je i sjajni Foden zadao konačan udarac grogiranim igračima Jirgena Klopa u 82. minutu - za potpuni slom možemo sad to već reći, bivšeg šampiona.

FK LIverpul, Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

Siti sada beži Liverpulu velikih deset bodova, ima i meč više, na pet je od Mančester junajteda, dok Klopov sastav ima tek bod više od petoplasiranog Vest Hema.

Gvardiolina četa deluje nepobedivo u poseldnja dva-tri meseca, upisala je 14. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, a desetu vezanu u Premijer ligi, dok Klopov tim, verovali ili ne, još nema pobedu na "Enfildu" u 2021.

Frapantno takođe po navijače Liverpula zvuči podatak da je Klopov tim u četiri meča na svom stadionu u ovoj godini postigao jedan jedini gol, i to ovaj danas iz penala?!

Dvostruki strelac za Siti bio je neuhvatljivi Ilkaj Gundogan, Nemac je promašio i penal u prvom poluvremenu, dok je Foden, uz gol, upisao i asistenciju i potvrdio veliku formu u kojoj se nalazi.

Posle svega viđenog u okršaju dva pretendenta na tron, lako je zaključiti da je Siti trenutno za klasu bolji od Liverpula. Čak i da je Alsion bio na visini zadatka, da nije direktno odogovoran za dva gola i poraz, utisak je da bi gosti već nekako našli način da ga nateraju na novu kapitulaciju.

U 73. minutu je čak dva puta pogrešio u samo desetak sekundi, pošto je prvo "petljao" pod pritiskom igrača Sitija, pa je Fernandinjo morao da ispucava nekontrolisano, a onda, pošto se lopta vratila u kazneni prostor, Alison je "pronašao" Fodena na tridesetak metara od gola. Usledio je trk ofanzivca Sitija, proboj kroz dvojicu čuvara i asistencija za strelca Gunogana.

Tri minuta kasnije Alison je poptuno šokirao saigrače, bukvalno je predao loptu Silvi, a ovaj ga potom prebacio i omogućio Sterlingu da se "pokloni" na gol-liniji za 3:1.

Pogledajte, za kraj, obe velike greške Brazilca danas, moguće i najveće od kada je na golu "Redsa".

Premijer liga, 23. kolo:

Totenhem - Vest Brom 2:0

(Kejn 54, Son 58)

Vulverhempton - Lester 0:0

Liverpul - M. Siti 1:4

(Salah 63p - Gundogan 49, 73, Sterling 76, Foden 83)

Šefild - Čelsi 20.15

Ponedeljak:

Lids – Kristal Palas 21.00

Subota:

Aston Vila - Arsenal 1:0

(Votkins 2)

Barnli - Brajton 1:1

(Gudmunson 53 - Dank 36)

Njukasl - Sautempton 3:2 (2:1)

(Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vard-Prauz 48)

M. Junajted – Everton 3:3

(Kavani 24, Fernandeš 45, Mektominej 70 – Dukure 49, Rodriges 52, Kalvert-Luin 90+5)

Fulam – Vest Hem 0:0

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    7. februar 2021 | 19:43

    Auu... silovanje bukvalno. I to sa pola gasa mozda. Pep nadigrao klopa koji u zadnje vreme samo kuka.

  • Mikoš

    7. februar 2021 | 19:36

    Zaslužena pobjeda. Ne treba kriviti Alisona. Nema dobrog golmana bez dobre odbrane, ni obrnuto. Vidi se da nedostaje Virgil da unwse svima malo sigurnosti.

  • Alexa

    7. februar 2021 | 20:06

    Kako i da pobede kada on drzi Sacirija u ekipi, i nesto kalkulise uvek, i ako su ih razbili..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA