Analiza suđenja: Grujić propustio da dosudi dva penala za Zvezdu, Milanović bez greške u Humskoj

Zdravko Jokić komentarisao arbitre nakon prvog prolećnog kola

  • 36
Danilo Grujić Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda i Partizan pobedama su otvorili prolećni deo sezone u Linglong Superligi Srbije. Crno-beli su još juče slavili protiv Napretka, dok je tim Dejana Stankovića savladao Novi Pazar ranije danas na gostovanju.

Naravno, neodložna tema na srpskim terenima poslednjih godina je i suđenje, koje je u ovom prvom kolu posle pauze ipak ostalo u zapećku i bar za sada nije bilo nekih većih povika na arbitre. Analizu je obavio i Zdravko Jokić na televiziji Arena Sport, koji je prvo istakao Miloša Milanovića i njegov dobro obavljen posao u Humskoj ulici. Gosti su u jednom trenutku tražili penal zbog igre Vujačića rukom u kaznenom prostoru, ali je to bilo neosnovano.

- Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju – kaže Jokić.

Dodaje da je odlično reagovao i kada je prekinuo kontru crno-belih zbog prekršaja Takume Asana.

- Asanu je protivnički igrač smetao da nastavi akciju i pokušao je na nedozvoljen način da ga skloni – ističe sudijski ekspert.

Ni u Novom Pazaru nije bilo prevelikih grešaka, pa je po mišljenju Jokića i Danilo Grujić dobio prelaznu ocenu. Kaže da opravdano nije pokazao na belu tačku u petom minutu.

- Da li je igrač bio u stanju ovo da izbegne? On je pokušao da pomeri ruku, ali nije stigao. Mislim da je Danilo Grujić ovo ispravno procenio – rekao je Jokić na televiziji Arena Sport.

Moguće je i da je pri startu Trtovca na Ivanićem mogao biti pokazan kazneni udarac.

- Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac – kaže sudijski stručnjak.

Za kraj, on kaže da je kod druge situacije u kojoj je bio umešan Ben penal morao da bude dosuđen. Igrač Zvezde je pogodio jednog od fudbalera domaćih u ruku. Ipak, taj propust nije uticao na konačan rezultat.

- Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udaraczaključuje Jokić.

Video: Stanković: Teško gostovanje u Pazaru, najvažniji bodovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    7. februar 2021 | 21:21

    Zar je iko ocekivao da ce "grobar iz Cokota" da svira penal za Zvezdu, mozda samo u slucaju da su ne daj boze polomili nekom nogu. Musavi "bunkerasi" neka samo kmece, lepo ih je slusati.

  • Žika Živac

    7. februar 2021 | 20:11

    Propustio? Ma nema veze, nek svira onima kojima su potrebniji 🏁🇭🇷

  • milentije

    7. februar 2021 | 20:31

    Ja mislim da je tebalo bar 5-6 penala za "zvezdanaesterce",čisto da ne kvare prosek po utakmici.Sreća da su pobedil, bio bi sudija "u mraku" ili u "Padinjaku"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA