≫ 

Poruka iz Kriznog štaba: Publika na meču Zvezda - Milan je prihvatljiva uz samo jedan uslov

Dr Tiodorović smatra da je potrebna distanca, jer će u suprotnom meč izazvati novi talas korona virusa

  • 64
Marakana Foto: MN press

Profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je da bi dozvoljavanje publike na utakmici između Crvene zvezde i Milana bilo rizično.

On je objasnio da bi publika bila prihvatljiva ukoliko bi se obezbedila fizička distanca, međutim, sumnja da je to izvodljivo, a u suprotnom onda bi ovaj sportski događaj mogao da izazove novi talas korona virusa.

- Sigurno nam je potrebno sportskih aktivnosti. I ja spadam u one koji su se nekada bavili sportom, i podržavao sam ga i sada ga podržavam. I treba da se obezbede uslovi. Ali sada bi dopuštanje takve utamice sa 15.000, 20.000 gledalaca, iako je ovo važna utakmica ne samo za Crvenu zvezdu, već i za državu, bio veoma veliki rizik, koji bi mogao, ipak, da proizvede neki novi talas.

- Ako bi se obezbedilo da se drži distanca onda bi to bilo prihvatljivo, međutim, ja nisam siguran da bi to moglo da se obezbedi u potpunosti i zato je to veliki rizik - rekao je on za RTS.

Podsetimo, Zvezda dočekuje ekipu Milana 18. februara u okviru 1/16 finala Lige Evrope, a crveno-beli su već poručili da će pravo kupovine ulaznica imati najpre članovi kluba. Naravno, ukoliko se publika na stadionu odobri.

>>> Meksički TIgres napravio je iznenađenje i savladao Palmeiras u prvom polufinalu Svetskog prvenstva za klubove, a Bajern (19.00) večeras igra protiv šampiona Afrike Al Ahlija za plasman u finale. Kvota na Bavarce je 1,12, što dovoljno govori o odnosu snaga, a kombinazzija 2&4+ je 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Al Ahli – Bajern.

Video: Da li će Zvezda protiv Milana moći da igra pred navijačima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARKO CRNO BELI

    8. februar 2021 | 08:34

    Ukoliko to uradite, onda cela liga neka igra sa navijačima. Pa ne možete ovo da uradite zbog državnog projekta. PA NIJE zvezda SRBIJA, BREEEEEE, ŠTA VAM JE.

  • MARKO CRNO BELI

    8. februar 2021 | 08:42

    Najbolje bi bilo da UGASITE SVE KLUBOVE SEM VAŠE I DRŽAVNE zvezde i da ona igra sama sa sobom na male goliće. A to Dozvole onda CELA LIGA SA NAVIJAČIMA.

  • R9

    8. februar 2021 | 08:39

    Ma da. Moze publika, ali ne i slava. Utakmica je od 9 do 11,ali kafici do 8. Saberite se malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA