≫ 

Luka Jović: Nisam zvezda, ja sam "fox in the box"

Srpski napadač pričao i zašto se vratio u Frankfurt

  • 10
Luka Jović Foto: Profimedia

Otkako se iz Reala preselio u Ajntraht na pozajmicu, Luka Jović je već postigao tri gola na četiri meča, ili ti u proseku pogodak na svakih 35 minuta.

Protiv Hofenhajma u prethodnom kolu je ušao u igru u 73. minutu, nije tresao mrežu, ali potom je dao neke zanimljive odgovore za sajt Bundeslige. Pre svega na one koji su vezani za njegov stil igre.

- Rekao bih da sam pomalo "fox in the box" (lisica u kaznenom prostoru) - aludirao je Jović na to da je mudar kada je u pitanju igra u kaznenom prostoru: - Uvek sam u dobroj poziciji, ali nije na meni da to kažem. Najbolje je da drugi pričaju o tome.

Priznao je Jović i kakvih je poteškoća imao prilikom dolaska u Real.

- U početku mi je bilo teško. Imao sam 21 godinu i trebalo mi je da shvatim da igram sa najboljim igračima sveta u poslednjih nekoliko godina - rekao je Jović koji je otkrio i zašto se vratio u Nemačku:

- Cilj mi je bio da igram, zato sam ponovo ovde. Želim da povratim samopouzdanje, da se vratim na nivo na kom sam bio i da me ne zovu zvezdom. Dolazak ovde je najbolja opcija za mene.

Pričao je Jović i o vremenu u Crvenoj zvezdi, odnosno ko je najviše uticao na njegovu karijeru.

- Toma Milićević me je doveo u Crvenu zvezdu. Posle sam promenio nekoliko trenera, ali morao bih da istaknem Bratislava Živkovića, on je najviše uticao na moj razvoj. Najviše mi je pomogao i privatno. Vrlo važna figura u omladinskom stažu… A u omladinskoj školi Zvezde naučiš da pobeđuješ. Razvijaš taj pobednički mentalitet. Dobio sam skoro svaku utakmicu tamo. Vrlo dobra generacija je to bila i imala je veliki uticaj na moj mentalitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acim

    8. februar 2021 | 14:33

    Brate Srbine mi Srbi ti zelimo dve najbolje tvojoj Familiji i tebi neka si ti nam zivi i zdrav Briga nas zza tudjmanovce i njihove komentare.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Nusknvp

    8. februar 2021 | 14:15

    Ti si fox za Sofijin finansijski box

  • MAGLAJLIJA

    8. februar 2021 | 16:29

    I nije neki problem biti zvezda u zvezdi...vidio si kako je u realu..cistit kopacke zvezdama i nosit im torbe..u zvezdi je zvezda KO GOD DODJE.,,,NIJE PROBLEM ONE KOBAJAGI NAVIJACE PRAVIT BUDALAMA KAD SU PO RODJENJU VEC DOBILI TU TITULU..KONTAS JARANE---TI SI 12 487 ZVEZDINA ZVEZDA...NIJE LOSE..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA