≫ 

Suarez oborio rekord La Lige, Selta prekinula pobednički niz Atletika i uzela bod u prestonici

Remi na „Vanda Metropolitanu“ - 2:2

  • 1
FK Atletiko Madrid, Lokomotiva Foto: Tanjug/AP

I oni su morali negde da ispuste bodove. Atletiko Madrid nalazio se u zaista nestvarnoj seriji pobeda u Primeri, koja se proteže sve do 12. decembra i gradskog derbija sa Realom. Jorgandžije su od tada, pa sve do ove večeri nanizali devet pobeda u La Ligi, jednom rukom već zagrlili trofej, ali su večeras ipak morali da se zadovolje jednim bodom u meču sa Seltom. Fakundo Fereira ih je šokirao u 89. minutu, izjednačivši na konačnih – 2:2 (1:1).

Ovo je bio meč na kojem je Luis Suarez oborio rekord La Lige. On je postao igrač kojem je najbrže pošlo za rukom da postigne 16 golova za jedan klub u ovom takmičenju, pošto je rekord prethodno držao Kristijano Ronaldo. Urugvajac je do ovog podviga došao nakon 17 odigranih utakmica u dresu Jorgandžija, a danas se dva puta upisao u listu strelaca.

Na prvi pogled, bio je ovo potpuno ujednačen meč dve ekipe, o čemu govori i statistika. Ona kaže da su i jedni i drugi bili stoprocentni kada je realizacija u pitanju, pošto su uputili po dva šuta u okvir gola i oba su završila u mreži. Dakle, golmani večeras možda nisu ni bili potrebni.

Sve u svemu, bolje nije ni moglo da počne za goste. Santi Mina je nakon odličnog dodavanja Uga Mala ostao sam ispred Jana Oblaka i uputio je šut po sredini gola, koji slovenački golman nije uspeo da odbrani. Već tada je bilo jasno da je Selta došla u prestonicu po bodove.

Međutim, odbrana gostujućeg sastava nije izdržala do poluvremena. Taman pred odlazak na odmor, Luis Suarez je uklizao na dobru loptu Markosa Ljorentea i poslao je u donji levi ugao, a golman Selte nije uspeo da je dohvati vrhovima prstiju.

Po povratku sa odmora, novi gol za Luisa Suareza, koji je još jednom pokazao zašto je kapitalno pojačanje Jorgandžija i možda najvažniji šraf u pohodu čete Čola Simeonea na titulu u La Ligi. Urugvajac je u 50. minutu dočekao loptu koju mu je poslao Renan Lodi i prosledio je u desnu stranu.

Mogao je Hoze Marija Himenez da u 83. minutu razreši sve dileme o pobedniku, kada je šutirao malo pored leve stative. A kako to obično biva, kazna je došla na drugoj strani terena. U 89. minutu igre je Fakundo Fereira dobio veoma lep pas od Augusta Solarija i uspeo je da proturi loptu u mrežu.

Selta se do kraja sačuvala i tako je produžila svoj niz remija na tri utakmice. Oni se sada nalaze u sredini tabele sa 26 osvojenih bodova i za sada nisu ugroženi kada je borba za opstanak u pitanju. Sa druge strane, Atletiko je prvi sa osam bodova više u odnosu na Real, a ima i utakmicu manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    9. februar 2021 | 01:14

    Čovek je ubica, jedan od najboljih golgetera u istoriji... E Kumane, Kumane, toliko ti znaš o fudbalu... nije ti trebao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA