≫ 

Gvardiolina mašina gazi redom: Siti vezao petnaestu pobedu, oborio rekord i prošao u četvrtfinale

Ništa Svonsi nije mogao protiv vodećeg tima Premijer lige

  • 0
FK Svonsi - FK Mančester siti, Gabrijel Žesus Foto: Tanjug / AP

Sa jedne strane bili su Labudovi iz Svonsija, koji su imali deset vezanih mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Sa druge je, ipak, bio znatno moćniji Mančester siti, koji nije izgubio od 21. novembra i utakmice sa Totenhemom. Tako je mašina Pepa Gvardiole nastavila da melje svoje protivnike, upisavši svoj petnaesti uzastopni trijumf i produžila niz nepobedivosti na 22 utakmice – 1:3 (0:1).

Sačekaće Siti protivnika u četvrtfinalu najstarijeg takmičenja na svetu, ali će biti veoma zadovoljan obavljenim poslom u Svonsiju. Pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje, imali su Građani čak 17 udaraca ka golu i potpuno su poništili uticaj Velšana.

Poveli su nakon tačno pola časa igre kada je Kajl Voker uputio odličan udarac sa velike udaljenosti. Lopta je završila u donjem levom uglu, a golman Frederik Vudman nije mogao da je dohvati. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, mada je Gabrijel Žesus minut pre odmora imao šansu da pošalje stopostotan pas u prostor.

Tim Pepa Gvardiole može da se pohvali vlasništvom najdužeg niza pobeda u svim takmičenjima, kad se računaju samo članovi Premijer lige. Dosad su taj rekord držali timovi Prestona iz 1892. i Arsenala iz 1987. Oba niza zaustavljena su posle četrnaestog trijumfa.

Međutim, već drugi minut po povraku sa pauze je Rahim Sterling došao do svog pogotka. Primio je dobar pas, povukao je loptu i pogodio je u donji levi ugao. Bez greške.

Tačka na sve je stavljena samo tri minuta kasnije. Lopta je prvo došla do Bernarda Silve koji je poslao centaršut u šesnaesterac. Tamo se našao Garbijel Žesus, koji je šutirao u levi ugao gola i uspeo je da matira golmana.

Do samog kraja bilo je šansi na obe strane, a do počasnog gola je ipak došao Svonsi u 77. minutu. Tada je Morgan Vitaker uspeo da se izbori za prostor u šenaestercu i zatrese mrežu, te Svonsi može da se pohvali da je dao gol protiv prvoplasirane ekipe Premijer lige. A ko zna, možda Velšane od jeseni ponovo budemo gledali među najboljima.

Video: Marijana morala da silazi na teren da reši problem: Novo ludilo Nika Kirjosa i klinč sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA