≫ 

Ova Atalanta je nešto posebno: Bergamo slavi, Boginja savladala Napoli i bori se za pehar sa Juveom

Nakon nule u Napulju, Atalanta pregazila Napoli kod kuće – 3:1

  • 0
FK Atalanta - FK Napoli Foto: Tanjug / AP

Stoji dobro Atalanta relativno dobro u Seriji A, mada je sa nekoliko poslednjih kikseva malo zakomplikovala sebi situaciju u borbi za Ligu šampiona. Ali večeras će u Bergamu imati razloga za slavlje, pošto će se kroz nekoliko meseci boriti za veliki trofej u svojim vitrinama. Boginja je u potpunosti razmontirala Napoli u revanšu polufinala Kopa Italije i zakazala duel sa Juventusom – 3:1 (2:0)!

I statistički gledano, ali i na prvi pogled je tim iz Bergama večeras bio bolji rival od Napolitanaca. Sa dva gola u prvom poluvremenu faktički je i rešio pitanje pobednika, mada su gosti uspeli da zakuvaju stvar sredinom drugog dela igre.

Domaći su poveli već u 10. minutu igre preko Duvana Zapate, koji je primio loptu koju mu je prosledio Marten de Run i zatresao mrežu rivala. Bio je to pravi šok za Napolitance, mada su bili svesni da im je potreban jedan gol kako bi se vratili u igru.

Ali samo šest minuta kasnije, Atalanta je došla do novog pogotka. Ovoga puta je Mateo Pesina bio potpuno sam u šesnaestercu nakon što ga je Duvan Zapata lepo pronašao. Šutirao je u donji levi ugao i na semaforu je pisalo 2:0. Do kraja poluvremena je i Luis Murijel imao lepu priliku za pogodak, ali je šutirao pored gola.

Da ne bude sve med i mleko pobrinuo se Irving Lozano, koji je osam minuta po početku drugog dela igre dobio odličan pas i u situaciji jedan na jedan sa golmanom uspeo da zatrese mrežu. Gostima je tada bio potreban samo jedan gol, kako bi se našli u boljoj situaciji.

No, umesto da oni budu ti koji napadaju, to je činila Atalanta. Redom su se ređali promašaji Robina Gosensa, Duvana Zapate, Josipa Iličića, Matea Pesine, a jedinu veću priliku za Napoli imao je Viktor Osimen, koji je šutirao pravo u golmana Pjerluiđija Golinija u 74. minutu utakmice.

Nakon svih tih propuštenih šansi, konačno je pao pogodak. U 78. minutu je Mateo Pesina ponovo uspeo da se upiše u strelce, nakon prilično mlakog šuta. No, golman je već bio savladan i Atalanta je mogla da slavi.

Do kraja većih šansi nije bilo, pa će se Atalanta, kao što smo napomenuli, u finalu sastati sa Juventusom, koji je uspeo da eliminiše Inter u drugom polufinalu.

Video: Nikolin 23. dabl-dabl u sezoni nedovoljan Denveru protiv Milvokija: Pa, ne može Jokić sve sam!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA