≫ 

Magija FA Kupa u 120 minuta: Devet golova na Gudisonu, Everton i Totenhem odigrali utakmicu sezone!

Karamele prošle dalje golom Bernarda u 97. minutu

  • 2
Tottenham, Everton Foto: Tanjug/AP

Kakav meč, strašan meč! Goleada na "Gudisonu" u okviru FA Kupa kakva se retko viđa, i na kraju, posle krajnje uzbudljivih 120 minuta fudbala, pobeda Evertona nad Totenhemom i prolaz u četvrtfinale najstarijeg takmičenja na svetu.

U možda i najboljoj utakmici sezone, Everton - Totenhem 5:4 (4:4, 3:2).

Ovako je to hronološki izgledalo:

0:1 - Sančez 3.

1:1 - Kalvert-Luin 36.

2:1 - Rišarlison 38.

3:1 - Sigurdson 43.p

3:2 - Lamela 45+3.

3:3 - Sančez 57.

4:3 - Rišarlison 68.

4:4 - Kejn 83.

5:4- Bernard 97.

Gol odluke u ovoj neverovatnoj utakmici stigao je u koprodukciji Sigurdsona i Bernarda, pri čemu je Islanđanin magično lobovao kompletnu odbranu Totenhema za pas saigraču, a ovaj to iskoristio da peti put savlada Lorisa, konačno, za pobedu i prolaz dalje.

Teško je u jedan izveštaj staviti sve ono što se izdešavalo u sredu uveče na "Gudisonu", jednostavno rečeno bila je to magija koja tako često ume da se desi na mečevim toliko nepredvidljivog FA Kupa. Murinjov i Anćelotijev tim su odigrali "run and gun" partiju fudbala, kao na treningu, bez mnogo taktičkog preterivanja, na radost gledalaca koji su mogli da vide spektakl u koji je spakovano sve što fudbal čini najpopularnijom zabavom: vrhunski potezi, golovi, asistencije, borba, šanse, promašaji...

Krenulo je sa ranim golom Sančeza, potom je zatišje trajalo dobrih pola sata, a onda je krenula ludnica.

Everton je režirao preokret preko Kalverta-Luina i Rišarlisona u samo dva minuta, da bi Sigurdson "podebljao" vođstvo domaćeg tima sa penala - kompletirao furioznu završnicu poluvremena za "karamele".

Čak ni tu nije bio kraj goleade u prvih 45 minuta. Kiks odbrane Evertona kaznio je Lamela i Totenhem se "vratio u život".

Nastavak je doneo još uzbuđenja, nove napade, šanse, sjajne poteze i golove.

Sančez je opet pogodio mrežu Olsena. Igrao se 57. minut kada se snašao posle kornera Sona i reakcije Aldervirelda, za 3:3! Desetak minuta kasnije već je bilo 4:3, strelac je bio Rišarlison na efektan način i vratio prednost Anćelotijevom timu. No, bio je to uvod u nova uzbuđenja.

Kejn je pogodio u 83. minutu i najavio burnu završnicu utakmice. Do kraja regularnog dela meča, ipak, začudo, nije viđen nijedan gol, pa je ova spektakularna predstava ušla u produžetak.

I u dodatnom vremenu nije nedostajalo entuzijazma i jednima i drugima za nove nalete, tražio se gol koji bi sasvim sigurno bio ključan, jer je snage polako nedostajalo i jednima i drugima. Do njega su stigli igrači Evertona na već opsian način, psoel majstorije Sigurdsona i egzakucije omalenog Brazilca.

Tottenham, Everton Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA