≫ 

Hit transfer u hrvatskom fudbalu: Prodali igrača za tri aluminijumska gola

U Cibaliji kažu da su odlično prošli, jer je igraču isticao ugovor na leto

  • 2
stativa Foto: MN Press

Fudbaler hrvatskog drugoligaša Cibalije, veznjak Rene Šarić (21), prešao je u Rudeš, i ova vest sama po sebi ne bi privukla naše interesovanje, teško da je i u komšiluku odjeknula, ali kada vidite kako su se dva kluba dogovorila da realizuju transfer, shvatićete da ovaj neobičan sporazum zaslužuje punu pažnju.

Zagrebački je klub je vinkovačkom kao odštetu za ovaj transfer poslao tri aluminijska gola s mrežama, prenose tamošnji mediji.

Informaciju je potvrdio Cibalijin sportski direktor Krešimir Tomić i dodatno objasnio o kakvom se dogovoru radi, a vest je potvrđena i na službenim društvenim mrežama Cibalije.

- Istina je da je Šariću na leto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač te Cibalia za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prijelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu - pojasnio je situaciju Tomić.

Situaciaj je rešena na zadovoljstvo sve tri strane, i to zahvaljujući menadžeru igrača.

- Da sada ne ulazim u detalje te priče koja je jako dugo trajala i nije bila nimalo ugodna, uspeli smo pronaći rešenje kojim Cibalia nije ostala oštećena, a Rene je prešao u klub u koji je želeo i koji ga je želeo. Kako NK Rudeš nije bio zainteresovan za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obavezu u obliku pomenutih golova čija je vrednost oko 45.000 kuna (6.000 evra) i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole Cibalia. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest meseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera.

Tomić je na kraju dodao da klub nije u finansijskoj dubiozi, što su mnogi protumačili posle ovakvog aranžmana.

- Daleko od toga da je situacija u klubu bajna. Ali iznenađujuće, sve je bolja i bolja tako da nema govora o krahu, kako sam negde pročitao. Iako bi neki dušobrižnici takav scenario rado gledali.

Cibalia trenutno u drugoj ligi nakon 17 kola zauzima 13. mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA