≫ 

Dominacija je sad kompletirana, Bajern je prvak sveta, uzeo je šesti trofej u 12 meseci!

Bavarci u finalu FIFA svetskog klupskog prvenstva savladali meksički Tigres 1:0

  • 6
Bayern Munich Tigres Foto: Tanjug/AP
Bayern Munich Tigres Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna na najbolji način su zaokružili svetsku dominaciju u sezoni 2020/2021 - posle evropske titule uzeli su i svetsku, i tako objedinili dva najznačajnija klupska trofeja u fudbalu.

Ekipa trenera Hansija Flika savladala je meksički Tigres u finalu FIFA svetskog prvenstva rezultatom 1:0 golom Bendžamina Pavara u 59. minutu.

Meč između evropskog prvaka i KONKAKAF šampiona odigran je u Al Rajanu, u Kataru, na jednom od stadiona na kojem će biti odigrani i mečevi Mundijala 2022. godine.

Neverovatni nemački tim je tako došao do svog šestog trofeja u poslednjih godinu dana, što ga čini jednim od najuspešnijih astava ikad. Osim titule svetskog prvaka, Bavarci su uzeli sva tri domaća trofeja, Ligu šampiona i evropski Superkup.

Bavarci su opravdali ulogu velikog favorita iako su uoči utakmice iznenada ostali bez dva važna šrafa, iskusnih Boatenga i Milera, no ima Flik u svom arsenalu dovoljno ubojitih aduta tako da je i tako oslabljen tim bio bauk za Meksikance koje je predvodio Olivije Žiru.

O igri Tigresa najbolje svedoči podatak da su imali tek tri udarca ka golu Nojera, nijedan u njega.

Na drugoj strani nemački šampion je čak 19 puta gađao ka golu Meksikanaca, devet je išlo u mrežu, međutim samo jedan je završio iza leđa golmana Guzmana, kapitena ekipe.

Imali su i sreće igrači Tigre u nekoliko situacija, jednom je i VAR poništio gol Bajerna (Kimih), no nije to previše unervozilo nemački tim koji je igrao svoju igru, dominirao, a za to je nagrađen na isteku sata igre kada Pavaru nije ostao težak zadatak posle konfuzije u defanzivi Tigresa.

Video: Bavarci zapalili tribine: Navijači Bajerna bakljadom iznenadili sve na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA