≫ 

Atletiko deluje kao bauk za sve u Primeri, beži osam bodova Realu, 11 Barseloni!

"Jorgandžije" zacementirale prvo mesto pobedom u gostima kod Granade 2:1

  • 2
Atletiko Madrid, Lokomotiv

Foto:

Simeoneova družina juri u "petoj brzini" ka titulu prvaka Španije i deluje kao da je niko do tog cilja ne može zaustaviti. Atletiko je u meču 22. kola savladao Granadu 2:1 i dodatno uvećao prednost naspram najvećih konkurenata za titulu, branioca trofeja Reala i Barselone.

"Jorganžije" sada imaju osam bodova više od gradskog rivala, i meč više od njih, a čak 11 od Katalonaca, koji večeras igraju protiv Alavesa.

Atletiko je uspeo da odnese bodove i bez konkretnog učinka prvog strelca tima Luisa Suareza, umesto koga su danas posao obavili Markos Ljorente i Anhel Korea. Oba gola Madriđani su postigli u drugom poluvremenu, u 63. i 74. minutu, između toga Erera je doneo egal domaćem timu, međutim nije Granada uspela da održi pozitivan rezultat do kraja.

 

Dominira Atletiko ove sezone, maksimalno koristi turbulencije u oba najveća španska kluba, o čemu svedoči podatak da i dalje ima samo jedan poraz, i to onaj od Reala u decembru, kada su mnogi pomislili da taj neuspeh može značiti i buđenje tima Zinedina Zidana.

Ipak, od tada jedini tim iz trija u šampionskoj trci koji je igrao i pobeđivao konsnatno je upravo Atletiko.

Ostaje utisak da će titula i ove sezone završiti u Madridu, ali skroz na drugom kraju grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BokySw

    13. februar 2021 | 19:05

    Atletiko je jedan od zadnjih smekerskih klubova koji svoje uspehe postize na posten i sportski nacin a ne preko arapskih para i nekih privilegija i povlastica...

  • Nemam ime

    13. februar 2021 | 17:58

    Državni projekat, svi im se sklanjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA